Szeged és környéke

2019.05.09. 11:57

Kiesett a szegedi Konyhafőnök-jelölt

Ragány Zoltán egy séfmásolós feladattal esett ki szerdán a versenyből.

Munkatársunktól

Bár múlt héten Rácz Jenő bizalmat szavazott neki és beválogatta csapatába, a Michelin-csillagos séf és két zsűri társa három nap után búcsút vett szegedi versenyzőjétől a Konyhafőnök című műsorban. Ragány Zoltán egy séfmásolós feladattal esett ki szerdán a versenyből, miután egy elemet nem tudott elkészíteni.


A feladat az volt, hogy egy Rácz Jenő-ételt kellett megfőzni, miután a séf megmutatta annak minden lépését. A szegedi versenyző azonban az idő rövidsége miatt úgy döntött, a szent Jakab kagylós pürét nem tölti batyus tésztába, hanem habzsákból nyomja a tányérra. Lazacát sem tudta kellő ideig pihentetni, emiatt a kelleténél vastagabb szeletet tudott csak vágni belőle a tálaláshoz. Bár ételének ízével nem volt gondja a zsűrinek, mivel nem másolt tökéletesen, őt ejtették ki a mezőnyből.

Fotó: RTL KLUB/Tulok András, Tuba Máté

Fotó: RTL KLUB/Tulok András, Tuba Máté

- Kicsit csalódott és szomorú vagyok, mert szerettem volna bejutni a középdöntőbe – mondta Ragány Zoltán. A szegedi ügyvéd ettől függetlenül úgy fogalmazott, nem bánta meg, hogy menyasszonya unszolására megmérettette magát ebben a műsorban. – Sokat lehetett tanulni, a hibáim pedig mindig tudtak motiválni. A legbüszkébb talán arra vagyok, hogy egy tollas vadkacsát szépen fel tudtam dolgozni. Azokat az ételeket pedig, amiket a verseny alatt megtanultam elkészíteni, biztos vagyok benne, hogy itthon is ki fogom próbálni.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!