Szeged és környéke

2009.09.27. 23:00

KRESZ-tanpálya iskolásoknak

Szeged - Szombaton átadták Szeged első KRESZ-parkját a Makkosházi Általános Iskolában.

Márton Gergely

Mozgalmas hétvége volt a Makkosházi Általános Iskolában. A pénteki egészségnap sportrendezvényeit szombaton a KRESZ-park ünnepélyes átadása követte.

– A városban ez az egyetlen hely, ahol a nagycsoportos óvodástól a kisiskolásig mindenki veszélytelenül teheti próbára magát a különböző forgalmi helyzetekben – magyarázza Husztáné Gyursánszki Erzsébet, az iskola igazgatója. – A tanpálya igazi társadalmi összefogásban készült, hiszen az útburkolati jeleket díjmentesen festette fel a kivitelező cég, az elektromos kismotorokat, kerékpárokat, a láthatósági mellényeket és a KRESZ-táblákat pedig a polgárőrségtől kaptuk.

A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége már egészen kiskoruktól a biztonságos közlekedésre kívánja nevelni a gyermekeket, ezért úgy döntött, hogy egy általános iskolában hozza létre a KRESZ-parkot.

Birtokba vették a gyerekek a pályát. Fotó: Segesvári Csaba

Birtokba vették a gyerekek a pályát.
Fotó: Segesvári Csaba

– Fontos tudni, hogy a létesítmény korántsem csak ezt az egy tanintézményt szolgálja ki – mondja Magyari Béla, a szövetség elnöke. – Terveink szerint a város összes iskolája és óvodája előzetes bejelentkezés után igénybe vehetné a tanpályát. Ezen felül az „Egy iskola, egy polgárőr" megyei akciónkkal próbáljuk biztonságosabbá tenni a közlekedést a tanintézmények közvetlen közelében.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Szőke Péter önkormányzati képviselő is. Szeged közbiztonsági bizottságának alelnöke üdvözölte azt a kezdeményezést, hogy az osztályfőnöki órák elméleti oktatását a gyakorlatban szerzett ismeretekkel egészíthetik ki a diákok.

Az átadás után a nebulók rögtön nyeregbe pattantak, és jókedvűen tekertek végig az útburkolati jelek és KRESZ-táblák rengetegén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!