Szeged és környéke

2010.09.03. 21:35

Martonosi: Akkor független leszek

Maroslele - Ha a Fidesz kizárja, független jelöltként indul a polgármesteri tisztségért Maroslelén Martonosi György. A politikus szerint nem ő zavarta meg a választókat.

Munkatársunktól

Lapunk csütörtöki számából tudta meg Martonosi György, hogy a Fidesz miért szakítja meg vele a kapcsolatot, és miért fog megszűnni Fidesz-tagsága. Azért, mert amellett, hogy ő a párt polgármesterjelöltje Maroslelén, egy másik szervezet, a Városépítők Társasága megyei listáján is indulni fog. A politikus – csütörtökön még a Fidesz megyei közgyűlési frakciójának vezetőjeként – azt mondta lapunknak, sajnálja, hogy mindezt a sajtóból kell megtudnia. Emlékeztetett: már hetekkel ezelőtt köztudott volt, hogy a városépítők listáján indul.

– A mostani, 40 fős megyei közgyűlésben 9 Makó térségi képviselő dolgozik, a következő, 20 tagú testületbe a Fidesz listájáról Orbán Imre és Mágori András, az MSZP oldaláról Buzás Péter kerülhet be – mondja Martonosi. – Ha több hely nem jut, a térségnek nem lesz elég hangsúlyos a képviselete, ami azért lenne rossz, mert a megye intézményeinek jelentős része Makó térségében működik. Ezért indultam el.

Martonosit Maroslelén a helyi Fidesz-csoport kérte föl az újbóli indulásra. Úgy gondolta, ez 4 évi munkájának elismerése. A fél falu odaadta neki az ajánlószelvényt, amiért köszönettel tartozik. Attól, hogy ezek után függetlenként kell indulnia, nem lett más ember, itt a falu érdekeit, a megyén a térség érdekeit képviselné. – Szerintem ezzel én nem zavartam meg a választókat, legföljebb azoknak a köreit, akik családi vállalkozássá akarják silányítani a megyei közgyűlési munkát – mondta a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!