Szeged és környéke

2010.01.22. 13:51

Másfél évet kapott az élettársát mellbe szúró férfi

Pusztamérges - Másfél év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla pénteken jogerősen azt a pusztamérgesi férfit, aki életveszélyes sérülést okozva egy konyhakéssel mellkason szúrta élettársát.

A korábban tizenháromszor büntetett, 53 éves férfi élettársi kapcsolatban élt a későbbi sértettel, annak pusztamérgesi családi házában. Kapcsolatuk során korábban többször féltékenykedtek egymásra.

A vádlott és a sértett 2009. február 8-án egész nap italozott, s délután féltékenykedés miatt szóváltás alakult ki köztük. A férfi pofon ütötte az asszonyt, majd az ágyra teperte és az annak végénél lévő asztalról felvett egy konyhakést. A nő ezt látva elkapta a vádlott jobb kezét, mire a férfi átvette a kést a bal kezébe és az ágyon fekvő sértettet közepes erővel mellkason szúrta. A férfi megijedt a vértől, eldobta a kést, törülközővel és papír zsebkendővel próbálta a vérzést csillapítani, majd telefonon értesítette a mentőket.

A mentők a helyszínen ellátták a nő sérüléseit. Ezt követően a szegedi klinikára szállították a sérültet, ahol az asszony sürgősségi ellátásban részesült, majd február 16-án hazatérhetett.

A bántalmazás következtében a nő közvetlen életveszélyes állapotba került, hat hét alatt gyógyuló sérülést szenvedett. A szakértői vélemény szerint orvosi segítség nélkül nagy valószínűséggel rövid időn belül meghalt volna.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit ezért jogerősen másfél év börtönbüntetéssel sújtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!