Szeged és környéke

2016.05.02. 19:57

Másodikos kora óta nyeri a versenyeket Kincső

Szeged- Legyőzhetetlen a Kazinczy-versenyeken a 14 éves Antal Kinga Kincső, aki nemrégiben legfiatalabb indulóként megnyerte a Kárpát-medencei döntőt is. Közel hetven versenyen indult eddig - azt mondja, fontos számára a visszaigazolás, amelyet ezeken kap.

Timár Kriszta

Tizennégy évesen, a legfiatalabb indulóként nyerte meg a középiskolások Szép magyar beszéd Kárpát-medencei szépkiejtési versenyét nemrégiben egy szegedi diáklány. [namelink name="Antal Kinga Kincső"] nemcsak saját, szakközépiskolai mezőnyében, hanem összetettben is nyert, vagyis a gimnazistákat is megelőzte pontszámával. Mindezt ráadásul úgy, hogy kora szerint még csak nyolcadikos lenne, tavaly azonban osztályt ugrott, fél év alatt levizsgázott másfél évnyi tananyagból.


– Általános iskola első osztálya óta versenyzek – mesélte. – Előbb mesemondó versenyeken indultam, majd jött a vers, próza és a Kazinczy-verseny. Utóbbin másodikos koromban indultam először. Akkor második lettem, azóta viszont minden évben megnyerem.


Kincső eddig nagyjából hetven versenyen indult. Előfordult, hogy egy héten két-három megmérettetése is volt. – Fontosak a visszajelzések, ezeket pedig elsősorban ezeken a versenyeken kapom meg. Ráadásul ezeknek köszönhetően folyamatosan fejlődöm – magyarázta.


Kincső tavaly megkapta a Szeged Ifjú Tehetsége díjat is, idén pedig bekerült a Templeton Programba. Az európai tehetséggondozó programban a kiválasztott 315 magyar anyanyelvű fiatal egy-egy mentort kap, akik segítik őket tanulmányi előmenetelükben vagy abban, hogy hobbijukban minél jobban kiteljesedjenek.


A szépkiejtési versenyen elsősorban a rádiós, illetve bemondói képességeket figyelik: egy szabadon választott és egy ott kapott szöveget kell felolvasni. Joggal gondolhatnánk tehát, hogy a média Kincső célja, azonban ez nála csak a sokadik lehetőség a sorban. – Eddig fogorvos akartam lenni, most inkább a jogi vagy a diplomatapálya vonz – mesélt terveiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!