Szeged és környéke

2007.07.13. 16:19

Mást is zsarolt az algyői gázszerelő?

A rendőrség információi szerint hasonló bűncselekményt már korábban is elkövethetett a márciusban elfogott és azóta letartóztatásban lévő kézigránátos zsaroló, a főkapitányság szóvivője azonban ennél többet nem árult el.

Március elején vették őrizetbe azt az algyői férfit, aki a rendőrség szerint 15 millió forintot akart kizsarolni egy Újszegeden, a Déryné utcában lakó nőtől. J. A. elfogása után elismerte, hogy január 24-én éjjel ő dobott kézigránátot az említett asszony újszegedi villájának a kertjébe, majd felhívta telefonon és közölte vele: a robbantás csak figyelmeztetés volt, fizessen, ha nem akarja, hogy ez megismétlődjön.

A „civilben" gázszerelőként dolgozó férfinél házkutatást tartottak. Az algyői házból különböző fegyverek, kézigránát, géppisztoly, hangtompítók, tárak, lőszerek kerültek elő.

J. A. ezután beismerő vallomást tett, a kézigránátdobást és a zsarolást is magára vállalta. A fegyverek beszerzéséről azt mondta, azokat a szegedi, Cserepes sori piacon egy ismeretlen férfitól vette.

Az ügyben még nem fejeződött be a nyomozás. Sőt [namelink name="Tuczakov Szilvána"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tegnap arról tájékoztatta lapunkat, hogy időközben olyan információ jutott a rendőrség tudomására, miszerint a férfi feltehetően már elkövetett hasonló bűncselekményt, azt is vizsgálják. A szóvivő azonban ennél több részletet a nyomozás érdekeire tekintettel nem árult el. Még arra a kérdésre sem
válaszolt, hogy a lefoglalt fegyvereket használták-e bűncselekménynél.

A J. A. környezetében élők egyébként megdöbbentek, hogy az általuk nyugodtnak, csendesnek, kiegyensúlyozottnak ismert, zárkózott férfit milyen bűncselekményekkel gyanúsítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!