Szeged és környéke

2015.11.09. 11:06

Migránshelyzet: 666 elkövető ellen kezdeményeztek már eljárást

Az elmúlt héten újabb 38 migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség.

Munkatársunktól

Harmincnyolc újabb migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség  határzár tiltott átlépésnek bűntette miatt az elmúlt héten -  tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség.    


[namelink name="Szanka Ferenc"] szóvivő közölte, a vádiratok szerint a határsértők  Kelebia, Hercegszántó, Csikéria és Mórahalom térségében léptek  Magyarországra. Huszonhárman a már mások által megrongált  határzáron keresztül, a többiek a kerítésen átbújva, átmászva  lépték át illegálisan a határt.  


A vádlottak közül - akik valamennyien elismerték a  bűncselekmény elkövetését - 17 koszovói, 11 török, négy albán,  három iraki, kettő szír és egy szerb állampolgárnak vallotta magát.  


A migrációs válsághelyzet kihirdetése óta a Szegedi Járási  Ügyészég összesen 666 elkövetővel szemben kezdeményezett gyorsított  eljárást határzár tiltott átlépésének bűntette miatt - tudatta a  csoportvezető ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!