Szeged és környéke

2013.09.01. 20:51

Most nem épül tovább a sziksósi kerékpárút

Szeged - Háromszáz méter bicikliút hiányzik a sziksósi kiskerteknél, hogy a Körte utca lakói is biztonságosan tekerjenek. Pénz viszont csak 2014-ben lesz az építkezésre.

Segesvári Csaba

– Már több alkalommal kértük, hogy a Sziksósfürdőnél véget érő kerékpárutat a Körte utcáig hosszabbítsák meg, mert sok a baleset. Ígéretet kaptunk, de sajnos a mai napig nem látjuk, hogy valamit is elkezdtek volna. Mivel nincs a Körte utcának keresztutcája, kénytelenek vagyunk kerékpárral a bordányi főútra felhajtani. A kocsik száguldoznak, több halálos baleset is történt. Hány embernek kell még meghalnia, hogy az illetékesek lépjenek? Nem nagy szakaszról van szó, csupán egy buszmegállónyiról, ami alig több mint 200-300 méter. Jó lenne, ha a belváros szépítéséből a peremkerület fejlesztésére lecsípnének egy kis összeget – vélekedett olvasónk. [namelink name="Gyuris Valéria"] elmondta, mivel a helyközi buszok utazási feltételei megváltoztak, a szegedi helyi bérlet már csak a Sziksósfürdő Strand bejáratáig érvényes. – A Vereshomok és a Körte utca közötti rész üdülőterület, sokan már kiköltöztek ide. 18 utcából a többség biciklivel megy ki a megállóba, emiatt nagy a főúti kerékpáros forgalom – tudtuk meg az asszonytól.

Csak Sziksósfürdőig lehet tekerni bicikliúton. A szerző felvétele

Csak Sziksósfürdőig lehet tekerni bicikliúton.
A szerző felvétele

A Subasa melletti kerteknél Szeged felől a 7F-es busz végállomásáig vezet kerékpárút. Mint arról beszámoltunk, tavaly szeptemberben 186 millió forintból elkészült a Bordányt Sziksósfürdővel összekötő kerékpárút bordányi szakasza. A 4758 méter hosszú, 2 méter széles kerékpárút a Kulipintyó csárdáig épült meg, a Szikitől mintegy 4 kilométerre véget ér. A további fejlesztésre készültek tervek, pénz hiányában eddig elmaradt az útépítés. – A közlekedési koncepció támogatja a Szeged és Bordány közötti bicikliút megépítését, jelenleg viszont nincs érvényes terv és pályázati forrás a kivitelezésre – tudtuk meg Frankó Jánostól. A Fejlesztési Iroda referense elmondta, a követező, 2014-es uniós költségvetési ciklusban várható, hogy pályázatot írnak ki kerékpárút-fejlesztésre. – A szándék megvan. A kerékpárút nyomvonala állami terület, a tulajdonviszonyokat is rendezni kell – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!