Szeged és környéke

2017.05.27. 17:04

Petri Gábor nevét kapta az új klinikai tömb - galéria

Szeged - A híres egykori tanszékvezető egyetemi tanár, sebész, akadémikus, orvostudományi rektor Petri Gábor nevét vette fel szombaton a szegedi egyetem legújabb klinikai tömbje.

Dombai Tünde

Az aulában elhelyezett emléktáblánál tartott ünnepségen Lázár György, a sebészeti klinika vezetője elődje iskolateremtő munkásságát méltatta, és hogy mindig a maximális tudás megszerzésére és átadására törekedett. Bari Ferenc, az orvoskar dékánja a névadóról őrzött személyes emlékeit összegezve kiemelte, példamutatóan bölcs, érzékeny, türelmes, korrekt, ugyanakkor impulzív és kockázatvállaló vezető volt. Nagy Sándor a Petri-alapítvány nevében a professzor sokéves küzdelmére emlékezett az új klinikaépületért, valamint széles látókörű személyiségét és szilárd erkölcsi alapokon álló szakmai munkáját hangsúlyozta. Az emléktáblánál az alapítvány részéről Gervain Mihály, az orvoskar és a klinika nevében Bari Ferenc és Lázár György koszorúzott.

Petri Gábor nevét kapta az új klinikai tömb. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!