Szeged és környéke

2015.07.24. 23:38

Rendőröket is vádolt már Viktor rasszizmussal

Szeged - A szombaton megvert kubai származású fiú 2009-ben egy gázpisztolyos balhé után a rendőröket is megvádolta rasszizmussal. Úgy tudjuk, abban az ügyben senkit sem marasztaltak el. Még sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogyan történt a szombati támadás, amelyben a gyanú szerint S. Vilmos a társaival megverte a bevándorlónak vélt férfit, annak barátnőjét, Tímeát és a fiatal lány testvérét. A kickboxos egykori edzőtársa el sem tudja képzelni, hogy a férfi egy nőre támadjon.

Munkatársunktól

 Büntetésekről készített ábrákat a TASZ


Az interneten is jól terjesztehető, figyelemfelkeltő ábrákkal szemlélteti a Társaság a Szabadságjogokért, milyen büntetés jár, ha valaki rasszista, idegenellenes, homofób vagy antiszemita bűncselekményt követ el. A menedékkérőkkel szembeni kormányzati propaganda megágyazott a gyűlöletnek. Korábban nem látott mértékben szaporodnak a menekültekkel szembeni rasszista incidensek, ezért készítették az ábrákat – olvasható a TASZ közleményében. A szemléltetett bűncselekmények többségéért akár 2, 3, 5 vagy 8 év börtönbüntetés is kiszabható.

 

– Mélységesen elítélem, ha egy férfi megüt egy nőt, de úgy gondolom, nem minden úgy történhetett, ahogy azt a sértett előadta – mondta lapunknak Szabó Gábor. A Combat D SC kickboxklub egyik alapítója évekig edzett együtt S. Vilmossal, aki tegnap azért került előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint szombaton bántalmazott egy bevándorlónak vélt férfit, annak barátnőjét, Tímeát és a fiatal lány testvérét.


[namelink name="Szabó Gábor"] a meggyanúsított férfiról elképzelni sem tudja, hogy nőre támadt volna. – Csupa jót tudok csak Vilmosról mondani, nem tudom elhinni azt, amivel vádolják. Vilmos azért nem lett profi versenyző, mert hiányzik belőle az agresszió – mondta Szabó Gábor. Hangsúlyozta, napi kapcsolatban volt az őrizetbe vett férfival.


– Vilmos egy ujjal arrébb tudta volna tenni a sértettet, még akkor is, ha ittas. Valószínűleg a hölgy a két férfi közé lépett, ekkor kaphatta az ütést – mondta a kick-boxedző. Szabó Gábor szerint fontos, hogy mindkét fél véleménye teret kapjon.

 

S. Vilmos a bíróság folyosóján. Korábbi edzőtársa szerint hiányzik belőle az agresszió. Fotó: Segesvári Csaba

S. Vilmos a bíróság folyosóján. Korábbi edzőtársa szerint hiányzik belőle az agresszió. Fotó: Segesvári Csaba


Információink szerint a szombat esti verekedésben nemcsak a sértettek, hanem a gyanúsított is megsérült, forrásunk szerint Vilmosnak csak a kezén nincs sérülés. Megpróbáltunk róla tájékozódni tegnap este a szegedi edzőtermében is, de a nyári szünet miatt nem tartottak edzést.


Az eddig névtelenségben maradt kubai férfiről kiderült, álnéven „él" a Facebookon. A 25 éves férfi valójában Sz. Viktor. Nem először szerepel a sajtóban. 2009-ben egy gázpisztollyal fenyegetőzött a JATE Klub előtt. Akkor róla és testvéréről megírtuk, egy túl jól sikerült buli után Sz. Viktor egy gázpisztollyal próbált „rendet tenni" a klubnál. Amikor az eset után a rendőrök házkutatást tartottak nála, rasszizmussal vádolta meg az egyenruhásokat. A rendőrség visszautasította a vádakat, és két eljárást is indított a kubai származású fiatalemberrel szemben. Úgy tudjuk, a Szegedi Nyomozó Ügyészség 2009-ben vizsgálta Sz. Viktor panaszát, de senkit sem marasztaltak el az ügyben.

 

 

 

Sz. Viktor nézőpontja


Többször is kerestük Sz. Viktort. Azt szerettük volna megtudni, milyen rendőrségi ügyei voltak eddig, és jelenleg milyen ügyben folyik ellene eljárás. Erre nem reagált, de azt elmondta, hogy szerinte mi történt július 18-án a Belvárosi híd alatt: – Nem levittem a földre a férfit, majd ezt követően támadta meg Timit, hanem először kiütötte Tamást, a bátyját, majd Timit. Ezt követően észrevételeztem, hogy mindketten a földön hevernek. Ekkor indultam meg a férfi felé, kiáltva, hogy „Mégis hogy merészelted!", majd a földre kényszerítettem, és ezután támadtak meg a barátai – fogalmazott.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!