Szeged és környéke

2019.07.28. 12:14

Rolleresek és kismotorosok lepték el a Széchenyi teret - fotók

A kerékpáros és gyalogos közlekedésre hívták fel a figyelmet szombaton a Széchenyi téren. A mini KRESZ-pályán a gyerekek tesztelhették tudásukat, és különleges járműveket is kipróbálhattak: swingautót, riszálós rollert és a waveboard-ot.

H.E.

Elsősorban a családokat célozta meg a SasMob program egyik rendezvénye, melyhez évekkel ezelőtt csatlakozott a város, több szegedi munkáltatóval együtt. – Figyelemfelkeltés a célja a rendezvényünknek, arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ne autóval közlekedjünk a városban, erre vannak más alternatívák is. Ezeket igyekezzük itt bemutatni – mondta Erdei Ágnes, az evosoft Hungary Kft. szegedi telephelyének vezetője, a rendezvény szervezője. A SasMob programhoz már korábban csatlakozott a szegedi cég, akik fontosnak tartják a környezettudatosságot és az egészséges életmódot, ha tehetik, biciklivel járnak munkába. A „Haladjunk együtt" napra most az egész várost meginvitálták, a családok nagy örömére.

Rolleresek és kismotorosok lepték el a Széchenyi teret - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette

Az ovisok és kisiskolások a helyszínen biztosított különböző eszközökkel – rollerrel, futóbringával, kismotorral – egy mobil KRESZ pályán gyakorolhattak. Oktatók segítségével megtanulhatták és gyakorolhatták a helyes közlekedést, a közlekedési táblák és lámpák jelzéseinek jelentését, valamint az utakon való haladás szabályait.


Lujzi például Angliából érkezett, nagypapájával jött el a rendezvényre és rollerrel próbálta ki a pályát. Nagy kedvenc volt a kukásautó, a környezetgazdálkodás egyik gépjárművét közelről is megcsodálhatták az érdeklődök, ezzel is az volt a cél, hogy felhívják a figyelmet például a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.


Az ügyességi pályán különleges járműveket is kipróbálhattak, így swingautót, riszálós rollert, waveboardot és gördeszkát, ezek nemcsak a gyerekek, az apukák nagy kedvencei is voltak. Emellett kvízekkel, nosztalgiavillamosal is várták az érdeklődőket a Széchenyi téren.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!