Szeged és környéke

2009.06.28. 22:13

Stohl édesanyja barátnőjénél, Bodrogi hotelben lakik

Szeged - Stohl András édesanyja barátnőjénél, Bodrogi Gyula pedig a Novotelben szállt meg – derült ki a Cigányszerelem szombati próbáján, ahol arról is faggattuk a szabadtéri sztárszereplőit, mivel töltik szabadidejüket Szegeden. Kovács Patrícia párját, Gusztos Pétert is várja a premierre.

Bobkó Anna

Százkét fából álló nyírfaerdőben tartották szombaton a szegedi szabadtérin a Cigányszerelem próbáját, amelyből a Somogyi-könyvtár utcájában sétálók is el-elcsíphettek néhány érdekes pillanatot.

A színpadon a már említett, Daróczi Sándor díszlettervező által megálmodott hófehér erdőn kívül megterített asztalt, a vándorcigányok lakókocsijait, hatalmas virágokkal díszített, színes-mintás kendőket láttunk. Míg a kar próbált, a színészek pihenhettek. A Paulettet alakító Kovács Patríciát szendvicse majszolása közben zavartuk meg. Kiderült: nem csak a művészbüfé kínálatából falatozik szívesen. Elárulta, hogy a munkán kívül egy régi szegedi szerelme is a városhoz köti. A fiatalember rokonaival most is szívesen találkozik. Ha van egy kis szabadideje, elmegy velük sétálni, vacsorázni. Az ifjú művésznő egyelőre egyedül lakik a Fekete Sas utcai albérletében, hűséges kutyusa, a Károly névre hallgató magyar vizsla ugyanis párjánál, [namelink name="Gusztos Péter"]nél maradt a fővárosban. Kovács Patrícia egy éve él boldog párkapcsolatban az SZDSZ-es országgyűlési képviselővel, aki hamarosan Szegedre érkezik, hogy megnézze a Cigányszerelemben szereplő kedvesét.

Kovács Patrícia és Stohl András a tánclépéseket gyakorolja a színpadon. Fotók: Frank Yvette

Kovács Patrícia és Stohl András a tánclépéseket gyakorolja a színpadon.
Fotó: Frank Yvette

[namelink name="Stohl András"] tánclépéseket gyakorolt a színpad mellett, amikor arról érdeklődtünk, mivel tölti szabadidejét.

– Nem sok van, hiszen amikor nem a Cigányszerelmet próbálom, a Tenkes kapitányát tanulom, amiben július 15-től játszom Siklóson. Így hamarosan ingázni fogok Szeged és a Baranya megyei város között – árulta el a Nemzeti Színház színésze, aki a családi musicalban Eke Mátét alakítja, a Cigányszerelemben pedig Tivadar, a vidéki színész, rendező, szövegíró, álgróf szerepében tündököl. Alakítását családja is megnézi majd a szabadtérin. Párja és gyermekei szombaton érkeztek Szegedre. Stohl elárulta: míg itt szerepel, édesanyja barátnője látja őket vendégül.

Bodrogi Gyula a nézőtéren.

Bodrogi Gyula a nézőtéren.
Fotó: Frank Yvette

Kedvesek, barátságosak az itteni emberek – hallottuk Bodrogi Gyulától, akit nagy szeretettel fogadnak a Tisza-parti rajongók. Hol a szupermarketben, hol kedvenc éttermében szólítják meg. – Ha Szegeden járok, mindig ellátogatok kedvenc halászcsárdámba, a Roosevelt térre és a John Bull Pubba – árulta el a Dragotin Péter erdélyi földbirtokost alakító Kossuth-díjas színművész, aki idén a Novotel Hotelben szállt meg. Az előadásokra családja is a városba látogat.

Kényszerpihenőt hozott az eső

Bár szombaton, a próba kezdetén úgy tűnt, az égiek kegyesek lesznek a szabadtérin dolgozókkal, éjjel 11 óra körül mégis jött egy nagy zuhé, ami miatt a rendező, Béres Attila fél óra múlva kénytelen volt hazaengedni a szereplőket. A Cigányszerelem premierjét péntek este tartják, a közönség további három alkalommal, július 4-én, 10-én és 11-én láthatja a produkciót a Dóm téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!