Szeged és környéke

2019.08.28. 11:25

Szeged és Makó a legnépszerűbb turistacélpontok között

Tizenegy százalékkal nőtt a turizmus a második negyedévben egyik ismert utazási portál becslése szerint, a legnépszerűbb úti célok a főváros mellett Siófok, Eger és Szeged voltak, a nevezetességek között előkelő helyen szerepel a Makói Hagymatikum is.

Munkatársunktól

11 százalékos növekedéssel zárta a második negyedévet a hazai turizmus úgy, hogy a vendégszám csak csekély mértékben gyarapodott, így a pluszt főként a szezonális áremelkedés okozta – derül ki a szakportál elemzéséből. E szerint az átlagos foglalási érték 14 százalékkal nőtt előző évhez viszonyítva, így ez már 42 ezer forint volt.

A legnépszerűbb szállástípusok az apartmanok voltak, ahol átlagosan 35 ezer forintért foglaltak a vendégek, a SZÉP-kártyások jellemzően 70 százalékkal többet fizettek egy foglalásért, tavalyhoz képest 22 százalékkal többet költöttek. A portál adatai szerint a legértékesebb üdülés 1,8 millió, míg a legolcsóbb 1500 forintba került.


2018 második három hónapjához hasonlóan idén is az 1-2 éjszakás utazások voltak a legjellemzőbbek, ötből négy foglalás ilyenre szólt, igaz, valamelyest nőtt a kereslet a 3 éjszakás foglalások iránt. A vendégek haladnak a korral, jelentősen nőtt a mobilhasználat aránya, már a foglalások kétharmada okostelefonról aktiválódik.

A szegedi borfesztivál idején is megtelnek a szegedi szálláshelyek. FOTÓ: KARNOK CSABA

A szegedi borfesztivál idején is megtelnek a szegedi szálláshelyek. FOTÓ: KARNOK CSABA

Tavalyhoz hasonlóban Budapest, Siófok és Eger a legnépszerűbb települések, a soron következők a két helyet javító Szeged, Hajdúszoboszló, Gyula és Pécs voltak. A megyeszékhely hagyományosan tavasszal rendezi a borfesztivált, május 17-től 26-ig a borászok mellett Szegedre költöztek a vendégek is.


A portál vendégértékelései szerint a második negyedévben legnépszerűbb turisztikai nevezetességek a Miskolctapolca Barlangfürdő, az egri vár, a Harkányi Gyógyfürdő, a siklósi vár és a Makói Hagymatikum voltak. A legtelítettebb nap a húsvéti hosszú hétvége első napja, április 19-e volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!