Szeged és környéke

2019.01.01. 10:17

Szilvia az év első babája Szegeden

Szilvia Bellatrix az év első babája Szegeden <br><br>Bár a vártnál korábban érkezett az apróság Kiszner Szilviáékhoz, szerencsére az édesanya és a baba is jól vannak. Szűcs Szilvia Bellatrix 2800 grammal és 45 centiméterrel született meg Szegeden 2019 első újszülöttjeként.

K. A. R.

3 óra 57 perckor látott napvilágot az első gyermek Szegeden 2019-ben. A kislány császármetszéssel született meg, 2800 grammal és 45 centiméterrel – tájékoztatta lapunkat Hodoniczki László, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika ügyeletes szakorvosa. A gyermek a Szilvia Bellatrix nevet kapta.


– Eredetileg január 26-ra volt tervezve a szülés, de tegnap egyéb okok miatt szükség volt az operációra. Szerencsére a baba is és én is jól vagyunk. Ő az első gyermekem, nagy boldogság számomra. Egyelőre következő bébi nincs tervben – nyilatkozta lapunknak Kiszner Szilvia édesanya, aki ott jártunkkor könnyeivel küszködve vehette először kezébe kislányát.

Örömkönnyek Kiszner Szilvia arcán. Ott jártunkkor vehette először kezébe kislányát, Szeged idei első babáját, Szűcs Szilvia Bellatrixt. Fotó: Karnok Csaba

Örömkönnyek Kiszner Szilvia arcán. Ott jártunkkor vehette először kezébe kislányát, Szeged idei első babáját, Szűcs Szilvia Bellatrixt. Fotó: Karnok Csaba

Az ország első újszülöttje idén Miskolcon, éjfél után nyolc perccel, 47 centivel és 2350 grammal jött világra a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban – adta hírül az MTI. Mint írták, a kislány a Vanda nevet kapta. Úgy tűnik, ezúttal a gyengébbik nem győzedelmeskedett, hiszen a fővárosban is lány lett az első bébi. Vilma a Honvédkórházban született meg 2 óra 55 perckor 54 centivel és 3870 grammal.

Címkék#baba#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!