Szeged és környéke

2017.08.31. 16:44

Szüreti Felvonulással nyílik a Bor Tér

Még véget sem ért az aranyfényű nyár, máris ajtót nyitunk az ezerszínű ősznek és zenés, táncos szüreti felvonulással köszöntjük az édes szőlőből készült bor ünnepét.

A szüret évezredek óta örömteli ünnepnek számít, hiszen a szőlőföld tulajdonosai ekkor az egész éves kemény munka, fáradozás eredményét aratják le. Megelevenítve a hagyományokat, korabeli szokásokat, táncegyüttesek, zenészek, borlovagrendek, lovasok, fogatok, lovas szekerek felvonulásával nyitjuk meg rendezvényünket, a Bor Teret.


„Töltsd pohárba, és csodát látsz!

Színe mint a bikavér,

S mégis a gyöngy, mely belõle

Fölragyog, mint hó, fehér.

És a tõke, melyen termett

Nemde, oly zöld, mint a rét?

Hol leled föl szebben együtt

Szép hazánk háromszínét?"

(Garay János)


Kiindulási helyszín: Szeged, Széchenyi tér

Indulás időpontja: 2017. szeptember 13. 17.30

Menet útvonala: Széchenyi tér, Klauzál tér, Dugonics tér, Árpád tér, Apáthy u., Dóm tér

Közreműködő táncosok, zenészek, borlovagrendek, lovasok, fogatok, lovas szekerek

Résztvevők: Borbarát Hölgyek Európai Társasága, Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa, Európai Borlovagrend Szegedi Legátusa, Szent Vince Borlovagrend, Tiszavirág Táncegyüttes, Borica-Bálint Sándor Táncegyüttes, Délikert Napsugár Táncegyüttes, Délikert Möndörgő Táncegyüttes, Pakulár Táncegyüttes, Szeged Táncegyüttes, Nosztalgia Népitánc Együttes, Kender Zenekar, Nyenyere Egylet, Falvi Betyárok Lovas és Sport Egyesület-lovasok, kocsik, lőcsös kocsi, Petrovics Mihály lovasszekér és póni fogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!