Szeged és környéke

2015.10.04. 23:15

Új járdát, biztonságos utat, barátságos tereket!

Fogadóóra című sorozatunkban pontosabb képet igyekszünk alkotni arról, mi történik Szegeden. Ezen a héten a 2-es körzetet, vagyis Kiskundorozsma Szegedhez közelebb eső részét, Béketelepet, valamint a Mars tér környékét járjuk be. Csütörtökön Lauer Istvánt (MSZP), a városrészek önkormányzati képviselőjét faggatjuk. Kérdezzen ön is!

Kiss Gábor Gergő

Kérdezzen Lauer Istvántól!

A cikkünkben elhangzott felvetésekre is választ kérünk a Szeged 2-es körzet önkormányzati képviselőjétől, Lauer Istvántól. Szerdán 16 óráig várjuk az ön kérdéseit is a Délmagyarország Facebook-oldalán, az [email protected] címen és a Csörög rovat 30/218-1111-es számán. A Fogadóórán készült online interjúnkat csütörtökön 10 órától élőben követheti a delmagyar.hu-n. A beszélgetés szerkesztett változatát pénteki lapszámunkban adjuk közre.


 

– Sok dolog van, amivel jobbá lehetne tenni Béketelepet. Mindjárt itt vannak a járdák. A Csallóközi utcában a 70-es években tették le a köveket, azóta hozzá sem értek. Az utcák csapadékelvezető árkai sem mindenhol bírnak el az esővízzel. A két játszóteret pedig fásítással lehetne barátságosabbá tenni – mondta az utca egyik lakója. 

Egy Rengey utcában élő asszony szerint sok idős él a városrészben, akik közül sokan már nem képesek maguk rendben tartani portáik környékét: az árkokat sok helyen sűrű gaz növi be. Azt mondták a béketelepiek, a gazt évekkel ezelőtt a környezetgazdák kaszálták le, de egy ideje már nem végzik ezt a munkát. – A jelenlegi legnagyobb problémánk, hogy decemberig nincs háziorvosi szolgálat Béketelepen, és utána sem biztos, hogy lesz. A városba kell bejárnunk emiatt. Ez megint csak az idős embereknek jelent nagy problémát – mondta. A városrész előnyeként említette, hogy csendes. 


A Mars tér környékén élőknek két dolog a legfontosabb: a közbiztonság és az autóbusz-pályaudvar. A körút buszpályaudvar felőli részén, a falatozók környékén sötétedés után már sokan nem tudnak nyugodtan végigmenni az ott gyülekező nagyobb csoportosulások miatt. Bár sokszor látnak rendőröket itt, a járőrök eltűnése után újfent megjelennek a csapatok. A buszpályaudvar jövőjével kapcsolatban is sokan érdeklődtek: mi a terve vele a városnak? Különösen a várórész van leromlott állapotban, valahol már alá is kellett támasztani a födémet. A többség örülne, ha az állomást mihamarabb elköltöztetnék.


A dorozsmai lakosokat a Szilva utcánál és a Dorozsmai útnál a körforgalom egysávossága dühíti. Azt kérdezik: mi az akadálya, hogy a körforgalmat itt kétsávosra építsék ki? A körforgalomnál ráadásul összevissza foltozott az úttest, különösen a motorosoknak veszélyes. Szeretnék elérni, hogy észszerűsítsék a várakozási időt a sorompónál is: hosszú perceket kell várni, mire a sorompó lecsukódása után jön a vonat. A vasútállomás mellett sokan szándékosan versenyeznek motoraik bőgetésével és az autógumi csikorgatásával. Jó lenne valahol egy erre alkalmas driftpályát kialakítani. A Törő utcához hasonlóan a Bence utca egy részét is egyirányúsítani kellene; itt iskola van, rengetegen viszik autóval a gyerekeket, nem lehet ki- és behajtani az utcába, mert elállják az utat. Ha csak egy irányból lehetne behajtani, az gördülékenyebbé tenné a közlekedést.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!