Szegedi Tudományegyetem

2013.11.24. 17:33

Albert Camus, QR-kóddal olvasva

Plakátokról, QR-kóddal olvasható majd le a Szegeden nyíló Albert Camus-kiállítás anyaga. Az író születésének 100. évfordulója van, az Alliance Française különleges tárlatot hoz Szegedre.

Albert Camus

Albert Camus
Az Albert Camus e-kiállítást november 27-én 15 órakor dr. [namelink name="Csernus Sándor"] bölcsészkari dékán, a szegedi Alliance Française elnöke nyitja meg a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában.
Albert Camus a Wikipédián
Digitális kiállítást mutat be Albert Camus születésének 100. évfordulója alkalmából az Alliance Française Szegedi Francia Kulturális Egyesület és a Klebelsberg Kuno Egyetemi Könyvtár Szegeden.
A kiállítás ismeretanyaga QR-kódok leolvasásával érhető el okostelefonnal vagy táblagéppel a helyszínen francia, angol, spanyol, német, arab, kínai nyelveken.

A QR-kódok útján 7 plakátról olvashatók le az író életéhez kapcsolódó dokumentumok.

Az installációhoz fejlesztett alkalmazást (az Institut Français Albert Camus fejlesztése) Wifi-vel helyben lehet telepíteni; ezen keresztül tud a közönség a szöveges, képes, audió- és videó-dokumentumokhoz jutni. A teljes anyag megtekintése kb. 1-1,5 órát vesz igénybe.

Korábbi Alliance Francaise-események:
Az izgága enciklopedista, Denis Diderot napja Szegeden
Sartre-konferencia az Alliance Française-nél

A digitális Camus néhány művének első oldalaiba is bele lehet lapozni. A könnyebb olvashatóság érdekében a legtöbb dokumentumra rá lehet közelíteni, és mindegyikhez kommentár is tartozik.

Az audiovizuális anyagokban hallható Camus hangja, olvashatók a Közöny első lapjai, valamint láthatjuk Albert Camus-t az irodalmi Nobel-díj átadásakor, színházi műveiről nyilatkozva, vagy miközben torreádort játszik.

Szóljon hozzá Facebook-oldalunkon!


" onloadedmetadata="null" oninput="null" onabort="null" oncanplay="null" onsuspend="null" onpause="null" onratechange="null" onstalled="null" onerror="null" onload="null" onchange="null" onloadeddata="null" onseeking="null" onseeked="null" oncanplaythrough="null" onsubmit="null" onreset="null" onplay="null" onvolumechange="null" onplaying="null" ontimeupdate="null" onloadstart="null" ondurationchange="null" onwaiting="null" onselect="null" onended="null" onemptied="null" onprogress="null" fb-xfbml-state="rendered" fb-iframe-plugin-query="app_id=&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdelmagyar%2Fposts%2F698824243461185&locale=hu_HU&sdk=joey&width="550"">

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!