Szentes és környéke

2010.11.22. 18:46

Már tájékozódik a Mikulás

Szentes - Már elindult északi-sarki otthonából a Mikulás, igaz, még nem az ajándékokat szállítja, ezért puttony sincs a vállán.

Korom András

És persze nem szánon közlekedik, így rénszarvasai is odahaza maradtak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mit figyel hetekkel hivatalos érkezése előtt, de sejthető, hogy arra kíváncsi, melyik gyerek (és felnőtt) érdemel majd ajándékot, és melyik virgácsot, ha rosszul viselkedett. Úgy értesültünk, az idén sem változtat eddig jól bevált szokásán: mindenkit magatartása alapján pontoz majd.

Elindult  északi-sarki otthonából a Mikulás. Valószínűleg arra kíváncsi, melyik gyermek érdemel majd ajándékot. A szentesi tévétorony közelében figyeltek  fel rá.  A szerző felvétele

Elindult északi-sarki otthonából a Mikulás. Valószínűleg arra kíváncsi, melyik gyermek érdemel majd ajándékot. A szentesi tévétorony közelében figyeltek fel rá.
A szerző felvétele

Szemfüles kollégánk a szentesi tévétorony közelében figyelt fel rá, ahol a nagyszakállú egy fenyőfa mögé bújva igyekezett elrejtőzni a kíváncsi tekintetek elől. Bár erősen faggattuk, semmit sem volt hajlandó mondani.
Csak jó erősen kapaszkodott az ágakba, bazsalygott, s időnként jelentőségteljesen meg-megsimogatta hófehér szakállát. Hiába intéztünk hivatalos kérdést szóvivőjéhez, a krampuszhoz, az még rendkívül erőteljes sürgetésünkre sem volt hajlandó sem cáfolni, sem megerősíteni semmit. Még azt sem, hogy valóban az igazi Mikulást láttuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!