Szentes és környéke

2012.10.16. 23:19

Szentesi útépítések: parkolópályán

Szentes - Hosszú ideig várat még magára a Szentes környéki úthálózat felújítása és korszerűsítése.

Munkatársunktól

Az állami közúthálózat felújítását és a mellékutak fejlesztését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága végzi hazai és uniós forrásokból, míg az országos közúthálózat fejlesztését a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A hosszabb távú tervek között számon tartják a térségben a 451-es főút burkolaterősítését Szentes és Kiskunfélegyháza között. A Fábiánsebestyén felé járóknak is még jó ideig a nyomvályúkat és a kátyúkat kell kerülgetni: a felújítást a közeljövőben biztosan nem kezdik meg.

Az egyik legégetőbb probléma a korábban már tervbe vett 45-ös főút négysávossá bővítése – igaz, az eredeti, három éve született ötlet szerint is csak a város és a derekegyházi elágazás között valósulna meg. Az országos szinten rövidnek számító kétjegyű út jelentős szakasza érinti Szentest, de a megyei közgyűlésnek a témával foglalkozó munkaanyagában nem esik szó róla. Összhangban az országos törekvésekkel megemlítik, hogy a 45-ös főutat kiemelt szolgáltatási színvonalúvá kell fejleszteni, ami annyit tesz, hogy valamikor majd kétszer kétsávossá bővítik és egy Szentest elkerülő szakasszal segítik a gyorsabb haladást. Egy tavalyi, helyi testületi ülésen, amelyen a város közlekedési hálózatának fejlesztését tekintették át, elhangzott, hogy az önkormányzat középtávon egy északi elkerülőt szeretne építtetni, amely a kunszentmártoni és a csongrádi utat kötné össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!