Szentes és környéke

2013.10.23. 23:16

Megnyílt a szentesi fotószalon

Szentes – Fantasztikus, mintha nem is fotó, hanem festmény lenne! – áradozott a 19. Alföldi Fotószalon egyik látogatója egy alkotás láttán.

Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Grafikára emlékeztet – toldotta meg mellette álló ismerőse. A tárlat 60 művet vonultat fel, a megnyitóünnepséget tegnap rendezték a szentesi ifjúsági házban. – Bár az 1800-as évek óta a technika sokat változott, az elvnek, annak, hogy kitűnjön, a fotós mit szeretett volna létrehozni, meg kell maradnia. Ma már mindenki fényképez, telefont sem árulnak képalkotó funkció nélkül, a kattintgatás során született képek azonban korántsem fotók, nem művészeti alkotások. Nem szabad elfelejteni, hogy a képet az ember, és nem egy gép hozza létre – fogalmazott [namelink name="Balla András"] fotóművész. Ő egyike volt a szalon háromtagú zsűrijének, szerdán könyvbemutatót tartott az ünnepség után.

November végéig hatvan alkotást láthat a közönség. Fotó: Králik Emese

November végéig hatvan alkotást láthat a közönség.
Fotó: Králik Emese

Szentes nevét évtizedek óta jegyzik a fotóstársadalomban, jelentette ki [namelink name="Szirbik Imre"] polgármester. A szalon színvonala ennek megfelelően nem hagy maga után kívánnivalót, Balla András is úgy jellemezte: a kollekció bárhol megállná a helyét. A közönség erről november végéig maga is meggyőződhet a Tóth József utcai kiállítóhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!