Szentes és környéke

2014.04.27. 21:39

Nem szűnik meg a szentesi véradás

Szentes - Megszűnik a szentesi, a kórház területén lévő vérellátó állomáson a mindennapos és a kiszállásos véradás – ilyen híreket lehet hallani a városban. Lapunk utánajárt az információnak.

Munkatársunktól

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A magyarországi vérellátás biztosítása, szervezése az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) kötelező feladata. A stabil ellátásról és a szükséges készletek meglétéről akár saját maga, akár szerződés alapján intézmények útján – amelyek ekkor közreműködőként lépnek be a sorba – gondoskodik.

Ha tehát – például – egy kórház nem hosszabbítja meg a szerződést a szolgálattal, az megpróbálja másképp megoldani a készítmények beszerzését, de a kötelező feladatát mindenképpen teljesíti.

Ahogy hallottuk, az együttműködés esetleges felbontásának híre az OVSZ-hez is eljutott, hogy mennyi a valóságalapja, nem tudják, de nem örülnének, ha ilyesmi tényleg bekövetkezne. Ami ugyan nem is valószínű, mert a szentesi kórház főigazgatója, [namelink name="Kalmár Mihály"] a hírt alaptalan pletykának minősítette, szerinte a novemberig tartó gazdasági évben biztosan nem lesz változás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!