Szentes és környéke

2016.07.05. 22:30

Kávézó és kiállítóhely lesz a Petőfi: 8 év után újra körbe lehetett nézni a híres szállóban

Már kétszer nekifogtak a felújításnak, most a szentesi polgármester is reméli, harmadjára sikerül befejezni a város híres vendégváróját, a Petőfi Szállót.

Munkatársunktól

 – Harmadszor futunk neki a Petőfi Szálló felújításának. Remélem, ebben az esetben nem jön be a mondás, mi szerint három a magyar igazság, egy a ráadás – fejezte ki reményeit Szirbik Imre, Szentes polgármestere kedden egy projektnyitó rendezvényen.

A látványterven már felújítva az új homlokzat.

A látványterven már felújítva az új homlokzat.

Az egykori hotel felújításához többször is nekivágtak, erről lapunk több alkalommal beszámolt. Most a Norvég Alaptól nyert a város 300 millió forintot a részleges felújításra. A teljes renováláshoz ennek a tízszeresére lenne szükség, de legalább elindult egy folyamat – hangzott el a sajtótájékoztatón.

8 év után újra körbe lehetett nézni a Petőfi Szállóban. Fotó: Králik Emese - GALÉRIA


Egy éven belül megújul a homlokzat és a sarki épületrész. A Petőfi utcai szárny földszintjén 450 négyzetméteres kávézót alakítanak ki, de lesz művészek bemutatkozására alkalmas tér is. A projektnek a Szentes Szecessziós Ház nevet adták, ezzel is utalnak az épület stílusára. Wittek Krisztina főépítész hangsúlyozta: ma már egyre inkább elfogadott, hogy a műemlékvédelem alatt álló épületeket ne csak konzerválják, hanem élettel töltsék meg. Az érdeklődők bejárhatták az épületet – utoljára 8 éve volt erre lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!