Szentes és környéke

2016.09.28. 13:17

76 milliós számláról tárgyalnak másfél éve

Szentes - Több mint másfél éve vitatja a szentesi strand a szennyvízdíj mértékét. Ősszel mindenképpen fizetni kell, a szolgáltató 76 millió forintot vár. Mindkét fél azt szeretné, hogy közeledjenek az álláspontok.

Králik Emese

Csillagos lett a strand


 Ne keltsék már pont a szentesiek állandóan rossz hírét a strandnak, az üzleti szempontból sem helyes, hívták fel a figyelmet az ülésen. Szinte erre válaszolva a Facebookon azóta már többen meg is osztottak egy jót. A Magyar Fürdőszövetség minősítő szakbizottsága strandfürdő és élményfürdő kategóriában négy-, fedett uszoda kategóriában ötcsillagos besorolásra javasolta a szentesi strandot.

A szentesi üdülőközpontnak egy 76 millió forintos számlát kell rendeznie ősszel – ez az információ a soros testületi ülésen hangzott el. A város idei gazdálkodását nézték át, ekkor tette szóvá egy képviselő az összeget. Főként azért került szóba, mert ha nem tudják önerőből kifizetni, akkor a tulajdonos önkormányzatnak kell besegíteni. Azt a számlát két éve vitatja az önkormányzat, mondta Szirbik Imre polgármester.



Megírtuk, hogy a helyi vízmű helyébe lépett az új szolgáltató, az Alföldvíz Zrt. A cég évi 10 millió helyett ötször akkora szennyvízkezelési díjjal számolt.


A magyarázat úgy szólt, hogy csak egy medence „végkimenetén" van mérőóra, a szolgáltató számított érték, például a szivattyúk üzemórája alapján kalkulált, de a mindkét fél számára előnyös megoldást keresi, hangoztatták. A testület elé tárt anyagból az derül ki, hogy péntekig méréseket végeznek.


Egyebek mellett arra kíváncsi a létesítmény és a részvénytársaság is, hogy milyen összefüggés van például az esőzés mértéke és a szennyvízkibocsátás között.


Az érintettek most nagyon óvatosan állnak a dologhoz, az üdülőközpont részéről egyelőre nem is szerettek volna beszélni arról, hogy áll a tárgyalás. A szolgáltató azt ígérte: hamarosan állást foglalnak a kérdéseinkkel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!