Szentes és környéke

2016.11.15. 11:18

Összefirkálták az első világháborús emlékművet

Szentes - Egy nagy Z betűt festettek az Erzsébet téri első világháborús emlékműre. A hírről a Szentesi Gyors számolt be először.

Munkatársunktól

– Felháborító, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak – mondta [namelink name="Kónya Zoltán"]. A fiatal férfi a parkon sétált át. Megkérdeztük, mit szól ahhoz, hogy valakik elcsúfították az emlékmű talapzatán lévő neveket a falfirkával. – Nagyon csúnya. Nem tudom, most hősnek érzik-e magukat azok, akik ezt tették. Nem azok!


Egy másik fiatalember, [namelink name="Nagy Tamás"] is csóválta a fejét. – Én is fiatal vagyok. Eljárunk szórakozni, de eszünkbe sem jutna, hogy kárt tegyünk valamiben. Valakik ezt biztosan poénosnak tartották, pedig nem az. Valamilyen ragacsos anyaggal kenhették be – nézte meg közelebbről.


Az első világháborús emlékművet 2014-ben pályázati pénzből újíttatta fel az önkormányzat. Egy másik szentesi műalkotás, Józsa Lajos Napernyős lány című bronzszobra is többször a vandálok célpontja volt. Legutóbb idén januárban tettek benne kárt. A tettesek rövid időn belül kézre kerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!