Szentes és környéke

2016.11.19. 13:45

Több bringa fér sár nélkül

Szentes - Mindennap jövök úszni, kerékpárral járok - mondta a szentesi ligeti strand bejárata előtt Nagy László.

Králik Emese

– A tárolóra már nagyon ráférne a felújítás, hogy a sár eltűnjön, és több bicikli férjen el. Délutánonként akkora a zsúfoltság, hogy az út széle is tele van biciklivel.


A strand előtti tároló edzések idején valóban kicsinek bizonyul. Úszók, vízilabdázók, sőt a szomszédos teniszpályára érkező sportolók is zömmel kerékpárral érkeznek. A térkövezett terület sok helyen megsüllyedt, esős időben néhány helyen akkora a sár, hogy a tároló csak nehezen vagy egyáltalán nem közelíthető meg. A strand új bejáratát nem használják, az ott lévő tárolók üresen állnak, akik egyébként ott tennék le a járművüket, azok is a főbejáratnál zárják le. A városellátó intézmény ezekben a napokban némi felújítást és bővítést végez.


Úgy tudjuk, eltüntetik a talaj egyenetlenségeit, és a meglévők mellé még néhány tárolót tesznek le. Mivel azonban a vízelvezetés nem fér bele a mostani projektbe, a sármentesség feltehetőleg csak rövid ideig tart majd. Jó hír viszont, hogy a liget bejáratánál rendbe hozzák a tárolót, esetleg az enyhíthet majd a nehézségeken. Közel 240 négyzetméter pázsitrácskövet cserélnek ki. Erre még egy testületi ülésen ajánlott fel a képviselői keretéből [namelink name="Rébeli-Szabó Tamás"] közel 300 ezer forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!