Szentes és környéke

2016.12.05. 09:53

Erős lakattal védik a kerékpárjukat

Vannak, akik két lakattal védik a biciklijüket a tolvajoktól Szentesen, mások lebetonozott vastárgyhoz láncolják a bringát. Itt sem jobb és nem is rosszabb a helyzet, mint máshol.

Kovács Erika

– A családunktól már három biciklit loptak el. Az enyémet több évvel ezelőtt. A feleségemét nem olyan régen. Igaz, abban ő is hibás volt kicsit, mert nem zárta le. Azt hitte, a kamera biztos védelem – mondta a szentesi [namelink name="Faur István"] – Másfél méterre a forgó térfigyelő kamerától tette le a biciklijét, hogy bemenjen a lányunkhoz. Mire kijött, a bicikli sehol nem volt. A lányomnak csak pár hónapos volt az új, 80 ezer forintos kerékpárja, amin volt egy 16 ezer forintos gyerekülés. Fényes nappal elvitték, amíg a boltban vásárolt, pedig le volt lakatolva.


Szentesen a rendőrkapitányság csatlakozott az országos Mentsd a bringád! programhoz. Bárki regisztráltathatja a biciklijét, amit, ha ellopnak, könnyebben megtalálják a rendőrök. Volt is erre többször példa. Faur István tőlünk hallott először a programról. Jó ötletnek tartja, azt mondta, lehet, hogy megfontolja a regisztrálást.


– Én otthon őrzöm a kempingbiciklim papírjait. Tőlünk is loptak már el kerékpárt. Bementünk a rendőrségre, ahol a kerékpár-azonosítót kérték. Akkor nem volt meg, de az azóta vásárolt bicikliknek őrizzük a papírjait – mondta [namelink name="Sándor József"].


– Nekem eddig csak a gyerekülés lábrögzítő pántját lopták el. Az is nagyon felháborított – tudtuk meg Lakatos Ilonától. – A biciklim pár hónapos. Nem regisztráltattuk ugyan a rendőrségen, de elővigyázatosságból eltettük a papírjait. Nagyon vigyázok rá. Egyetlen percre sem szaladok úgy be a boltba, hogy nincs lezárva. Mindig hozzáláncolom valami lebetonozott tárgyhoz. Úgy biztosan nem viszik el.


– Az enyémet fényes nappal lopták el. Egy üzlet előtt le volt lakatolva – ezt már Tóth Gabriellától hallottuk. – Gondolom, feldobták egy platóra, és már vitték is. Lehet, hogy az ország másik végébe került. Hallani, hogy állítólag így megy. A lakatolásnál jobb védelmet nem tudok. Csak bízom a szerencsében, hogy legközelebb nem az én bringá

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!