Szentes és környéke

2019.09.03. 13:01

Nagykorú lesz a szentesi lecsófesztivál

Itt van az ősz, itt van újra, és ha ősz, akkor az nem jelenthet mást a paradicsom és paprika hazájában, mint hogy közeleg a lecsófesztivál.

M.A.

Az idei év különlegességét az adja, hogy nagykorúvá válik a rendezvény, betölti a tizennyolcat. Ami anno egy céges, baráti bográcsozásból in­­dult ki, mára Szentes egyik legnagyobb, meghatározó rendezvényévé nőtte ki magát sztárfellépőkkel, színpadi produkciókkal, kísérőprogramokkal és persze a lényeggel: százféle lecsóval. Pontosabban annál is többel, idén ugyanis már kétszázötvennél is több csapat nevezett a főzésre.


A hagyományos magyaros ételre mindenkinek megvan a „tuti" receptje, a főzők azonban évről évre ki tudnak rukkolni olyan újdonsággal, amit még senki sem készített a korábbi években. A kulináris élvezetek kedvelői kipróbálhatnak minden ízvilágot a tradicionálistól a merészebbig.

kaja A jó lecsó a boldogsághormonokat is aktiválja. ARCHÍV FOTÓ

kaja A jó lecsó a boldogsághormonokat is aktiválja. ARCHÍV FOTÓ

A fesztivál tizennyolcadik születésnapján ismét két napon át Szentes lesz a lecsó fővárosa, a szervezők pedig erős programmal készültek, tudtuk meg Mészáros Zoltántól, a házigazda Hunor-Coop elnök-vezérigazgatójától. Szeptember 6-án, pénteken este héttől a 3+2 zenekart láthatják a színpadon, majd kilenctől Oláh Gergő énekel, az estét pedig a 30 éves Coctail zenekar zárja Bebével az élen. A hangulat másnap sem hagy alább, szeptember 7-én, szombaton, fél háromkor lép fel Merényi Nicolette és Kiszely Zoltán, velük pedig a délután sztárvendége, Oszvald Marika érkezik, hogy jó kedvvel indulhasson a lecsófőzés. Este hét órakor Seres Antal lép színpadra a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány zenei csoportjával, majd este fél kilenckor az Irigy Hónaljmirigyet köszönthetik a nézők, de a kicsiknek lesz ki mit tud, óriás-rajzpályázat és játszótér is.


A sztárvendégek idén sem maradnak el, a hírek szerint Gujdár Sándor egykori válogatott labdarúgó, Soós Csaba Európa-bajnoki bronzérmes úszó, szövetségi kapitány és Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó is belekóstol majd a lecsóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!