Szentes és környéke

2019.06.27. 19:40

A pályázati munkát értékelték Szentesen

Legutóbbi ülésén tárgyalta és értékelte az önkormányzat 2018-2019. évi pályázati tevékenységét a város képviselő testülete.

M.A.

A legkomolyabb pályázati támogatásokat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően nyerte el a város: Szentes 365 millió forintot nyert ipari park-fejlesztésre, 250 milliót piacépítésre, 1,1 milliárdot a Tóth József Színház felújítására, 327 és fél milliót közparkok fejlesztésére, 325 milliót kerékpárút-építésre és 205 milliót közösségépítő programok szervezésére. Ezen kívül 30 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban önkormányzati bérlakások felújítására.


A napirendi pont tárgyalása során szóba került a Tiszára vezető kerékpárút építésének helyzete: az árvízhelyzet miatt a munkák egy kicsit csúsznak, de a kivitelezők jelezték, tudják tartani a vállalt, 2019. október 31-es határidőt. – Amit lehetett, azt megpályázta a város, és ezek közül arányaiban megfelelő számú pályázat lett nyertes – jelentette ki Szirbik Imre polgármester összefoglalójában. A képviselők összességében egyhangúlag elfogadták az előterjesztést.


Az ülésen felmerült a Szentesi Koszta József Múzeum és a Szentesi Művelődési Központ összeolvadásának ügye is. Rébeli-Szabó Tamás kérdésére Szirbik Imre polgármester elmondta,a témában újabb jogi állásfoglalást kért a Csongrád megyei Kormányhivataltól, ám az még nem érkezett meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!