Szentes és környéke

2013.07.24. 20:34

Csodájára járnak a mocsári hibiszkusznak

Szentes – De gyönyörűek a virágai! – kiáltott be az utcáról egy kerékpározó nő Dobrai Ferencnek.

Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A szentesi Kisér utcai kert mocsári hibiszkuszoktól pompázik, nyugdíjas gazdája nagy büszkeségére. Még a város másik feléből is elbicikliznek a kíváncsiskodók, hogy megnézzék az ember magasságú bokrokat, mesélte.

– Nyolc éve kapott egyet ajándékba a néhai feleségem. Nagyon szépen fejlődött, megtetszett nekünk, és elkezdtük gyűjteni különböző színekben. Eleinte nem volt egyszerű beszerezni, emlékszem, nagy sokára találtuk meg a második példányt a kunszentmártoni piacon – idézte fel. Különösebben nem kényes fajta, a locsoláson kívül egyebet nem csinál vele, de úgy látszik: jól érzi magát a szentesi kertben.

Olykor a járókelők is megdicsérik Dobrai Ferenc látványos virágait. Fotó: Králik Emese

Olykor a járókelők is megdicsérik Dobrai Ferenc látványos virágait.
Fotó: Králik Emese

Az akár kétarasznyi széles virágai egy napot élnek, ezért Dobrai Ferenc reggeli elfoglaltságai közé tartozik a számtalan lehullott szirom összegereblyézése. Télen sincs vele tennivaló, kibírja a fagyokat.

– Gyakran megállnak az emberek az utcán, és megcsodálják a bokrokat. A Nagyörvény utcai idősek klubjának vagyok a tagja, a virágokról készült fotó az egyik ottani számítógép háttérképe lett. Nem nehéz a növény szaporítása, a szomszédokat is elláttam már – árulta el. Azt mondta, tudja, hogy léteznek tarka változatai is, olyanokat még nagyon szeretne valahonnan szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!