Szentes és környéke

2015.12.09. 20:33

Madáretetőket versenyeztetnek az iskolások

A Világtájoló nevű honlap hirdetett madáretető-készítő versenyt iskolásoknak.

Králik Emese

– Nagyon kreatív gyerekek, szeretik a megmérettetéseket, a pályázatokat – mesélte a szentesi Kiss Bálint-iskola pedagógusa, Nyíri Dánielné a 4.A osztályról. A gyerekek közül most kilencen – három csapatban – egy különleges versenyen indultak. A Világtájoló nevű honlap hirdetett madáretető-készítő versenyt iskolásoknak. Bácskai Laura, Simon Anna, Szín Orsolya Panna, Őze Virág, Vincze Dóra, Bodri Csenge, Pataki Lili, Bajczár Anasztázia és Móga Alexandra örömmel vágott bele az új feladatba. Igazi csapatmunka volt, mondták a lányok. 

 

A kis szárnyasoknak is tetszenek a lányok alkotásai. A szerző felvétele

A kis szárnyasoknak is tetszenek a lányok alkotásai. A szerző felvétele

– Először mind a három csapat összedugta a fejét. Mindenki lerajzolta a saját elképzelését, és a sok ötletből összegyúrtuk a végleges változatokat. Az alpanyagokat is magunk választottuk. A versenytől függetlenül is minden télen etetjük a madarakat. Az alkotásainkat is megszerették, szívesen csipegetnek belőlük – árulták el. Két házikót kérésünkre meg tudtak mutatni, a harmadik kartonból készült, féltek, hogy szállításkor baja esik. Az iskolában nagy hangsúlyt kap a természet megismerése, a környezeti nevelés, nem véletlen, hogy a diákok figyelmét felkeltette a felhívás, tudtuk meg a Nyíri Dánielnétől. A megmérettetés a közösségi portálon zajlik, vasárnapig lehet voksolni, a tanárnő Facebook-oldalán is lehet akár lájkolni a kislányok műveit, a nyertesek tárgyjutalmakat kapnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!