Szentes és környéke

2013.03.28. 22:42

Meg kell nézni, mire adnak pénzt Szentesen

Szentes - A sportot támogatni kell, de ellenőrizzük, mire adunk pénzt – fogalmaztak a városatyák. A közművelődési koncepcióban sok hiányosságra mutattak rá a grémium tagjai.

Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!









Az önkormányzati rendészetek létrehozása is felmerült a lakosok közbiztonságának javítása érdekében, hangzott el a csütörtöki testületi ülésen. A téma a Szentes közrendjének és közbiztonságának alakulását áttekintő napirendi pont kapcsán vetődött fel. Erről [namelink name="Balogh Szabó Imre"] alezredes, a helyi rendőrkapitányság vezetője elmondta: a Belügyminisztériumból származó hírek szerint a szerveződés májusban indulhat útjára. – A színesfémlopások száma nem csökkent a városban. Csak a személyazonosság igazolásával adhatják le az árut az eladók a felvásárlóhelyeken, a kiutat azonban megtalálja, aki akarja – jelentette ki. A képviselők felhívták a figyelmet a Koszta utca környékére, ahol véleményük szerint szintén hasznos lenne egy térfigyelő kamera.

Kilenc éve készült utoljára ilyen átfogó terv ebben a témában, ismertette témafelelősként [namelink name="Mihály Béláné"] a közművelődési koncepció első olvasatát. [namelink name="Szűcs Lajos"] alpolgármester hangsúlyozta: városi szinten össze kell hangolni a rendezvényeket, ne legyenek átfedések sem időpontok, sem témakörök tekintetében. – A város magáról állít ki bizonyítványt, ha teszem azt egy komoly rendezvényt egy 40 fős terembe szorítunk be, mellette egy alkalmasabb helyiségben pedig zoknit árulnak – szólalt fel [namelink name="Halmai István"] (Fidesz) a rendezvények koordinációjával kapcsolatban.

A megyében kimagasló az évi 25 milliós szentesi sportcélú támogatás, amely a pályák, klubhelyiségek működtetésével 70 millióra is rúghat, fogalmaztak a testületi tagok. A sportkoncepció tárgyalása során a városatyák kifejtették: meg kell nézni, hová és mire ad pénzt a város. Több oldalról elhangzott: az önkormányzat csak segítheti az egyesületeket, de nem fenntartója azoknak. A kluboknak is keresni kell a szponzorokat, hozzá kell járulniuk a működésük feltételeihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!