Szentes és környéke

2013.01.15. 12:31

Támogatják a kisgyermekes családokat

Fábiánsebestyén - A falu önkormányzata még tavaly határozott úgy, hogy újfajta szociális juttatásban részesítik a községben élő családokat.

Delmagyar.hu

A képviselő-testület egyhangú támogatásával hozták létre a gyermekszületési támogatást. A napokban, az első, vacsorával egybe kötött ünnepélyes összejövetel alkalmával 7, az elmúlt évben született kisgyermek – Antal Zita, Gyurovszki Liliána Éva, Hékédi Emma Kata, Márton István, Mészáros Bence, Mélykúti Anna Mónika és Sipos Gréta – családja kapott 100-100 ezer forintot. Az ajándékban azok a szülők részesülhetnek, akik legalább két éve fábiánsebestyéni állandó bejelentett lakcímmel rendelkeznek. A juttatást nem kell külön kérvényezni, elég, ha a polgármesteri hivatalban bemutatják a baba születési anyakönyvi kivonatát. A rendelet kitér arra is, hogy akinek állami gondozásba vették a gyermekét, nem jogosult az ajándékra. A tervek szerint minden évben hasonló juttatásban részesülnek a legfiatalabb fábiánsebestyéniek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!