Szentes és környéke

2019.04.13. 15:12

Visszaosztják a megmaradt víziközműves pénzeket

Hamarosan lezárulhat a nagymágocsi víziközmű-társulat története. Kiderült végre, hány háztartásnak jár még pénz a maradványból.

Kovács Erika

A nagymágocsi szennyvízberuházás még 2015-ben befejeződött. Még abban az évben 80–90 ezer forint közötti összeget visszakaptak befizetésükből a lakosok. A víziközmű-társulat azonban tovább működött a számlán maradt pénzből. Erről lapunk többször is írt. 2017 tavaszán az verte ki a biztosítékot a nagymágocsiaknál, hogy a társulat vezetése a pénzmaradványból nettó 100 és 320 ezer forint közötti tiszteletdíjat szavazott meg önmagának, holott 10 évvel azelőtt társadalmi munkában vállalták a feladatot.


Az önkormányzat 2017 végén a Céginfóból értesült, hogy megszűnt a társulás. Tavaly májusban megírtuk azt is, hogy az önkormányzat 9 millió forintot osztana szét a szennyvízberuházásba beszállt nagymágocsiaknak, de nem tudták, pontosan kiket illet meg az összeg. A társulat vezetése csak a pénzt utalta át az önkormányzatnak, de az adatokat nem juttatta el.

 

Most viszont finisbe ért a víziközműpénz visszaosztása. Kiderült, 1039 ingatlan jogosult a visszatérítésre, ingatlanonként 9260 forint jár.

– A víziközmű-társulás félszáz ingatlantulajdonostól nem tudta behajtani a hozzájárulást, az önkormányzat próbálkozott helyettük – mondta Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere. Történtek befizetések, de még mindig van 2,5 milliós tartozás, amit nehezen és hosszú idő alatt lehet behajtani. – Nem szeretnénk büntetni azokat a nagymágocsiakat, akik befizették az önerőt, ezért visszaosztjuk a pénzmaradványt. Postázunk egy levelet, amely tartalmaz egy nyomtatványt. Ezt dátumozva, aláírva és a bankszámlaszámot feltüntetve kérünk visszajuttatni az önkormányzathoz. A kifizetéseket április végén kezdjük – közölte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!