Színes hírek

2007.01.23. 15:19

Motorkerékpárokat sodor a partra a tenger Angliában

Több ezer ember rohanta meg a Nagy-Britannia partjait a zátonyra futott MSC Napoli teherhajó közelében. A bajba került konténerhajóról a tenger folyamatosan sodorja a partra a parfümöket, motorkerékpárokat, sőt autókat tartalmazó konténereket, az emberek pedig fosztogatnak.

Emberek ezrei rohanták meg Devon tengerpartját, hogy a hétvégén szerencsétlenül járt MSC Napoli teherhajóról a partra sodródott konténereket fosztogassák.

A tenger nem csak parfümös dobozokat és boroshordókat, de BMW motorokat, sőt autókat is partra sodort. A rendőrök hiába próbálták megakadályozni a fosztogatást.

Egyesek szabadnapot vettek ki, vagy ellógtak az iskolából a nagy zsákmány reményében, melyek közül a legértékesebb 15 darab BMW K1200 típusú motorkerékpár volt, melyek darabja 10 ezer fontot (közel 4 millió forintot) ér.

Ráadásul a teljesen feltankolt motorokhoz (a német precizitás dicséreteként) mellékelték a slusszklucsokat és a megfelelő papírokat is.

A The Sun bulvárlap által a helyszínen megszólaltatott egyik férfi azt állította, hogy a rendőrök megengedték nekik a keresgélést, de aláírattak velük egy papírt, amely szerint ha a szállító cég egy éven belül nem követeli vissza a javakat, megtarthatják azokat.

A brit tengerjogi előírások értelmében nem feltétlenül ütközik törvénybe a parton, illetve az elsüllyedt roncsok környékén talált értéktárgyak eltulajdonítása, de erről értesíteni kell az úgynevezett roncsgondnokot.

E tisztség viselője a brit kormány hivatalosan kijelölt képviselője - általában a parti őrség egy jogi szakértője -, akinek feladata a brit felségvizeken balesetet szenvedett hajók tulajdonosainak felkutatása, illetve annak meghatározása, hogy mi legyen a szerencsétlenül járt vízi jármű szállítmányának sorsa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!