18 órányi hanganyagot tett elérhetővé a Radiohead, miután megzsarolták

Adattolvajok 150 ezer fontot követeltek azzal fenyegetőzve, hogy különben nyilvánosságra hozzák az archivált zenei anyagot, amelyet Thom Yorke énekes minidisk-gyűjteményéből loptak el az elmúlt héten.

Szokatlan akcióval védekezik az adatlopás ellen a Radiohead, a brit rockzenekar kiadta korábbi stúdióalbuma meghackelt felvételeit, a bevételt pedig jótékony célra fordítja.

A zenekar kedden hozott nyilvánosságra az OK Computer című, 1997-ben kiadott harmadik stúdióalbuma felvétele közben készült 18 órányi hanganyagot. A demókból, alternatív változatokból és élő koncertfelvételekből álló gyűjteményt a rajongók 18 fontért (6500 forintért) tölthetik le a Bandcamp nevű weboldalról.
    
A bevétellel az Extinction Rebellion nevű klímavédelmi szervezetet támogatják.
    
Jonny Greenwood gitáros szerint adattolvajok 150 ezer fontot (54 millió forintot) követeltek azzal fenyegetőzve, hogy különben nyilvánosságra hozzák az archivált zenei anyagot, amelyet Thom Yorke énekes minidisk-gyűjteményéből loptak el az elmúlt héten.
    
“Tizennyolc fontért most ti is megnézhetitek, megérte volna-e kifizetni a pénzt” – írta a Twitteren Greenwood. Ugyanakkor figyelmeztette is a rajongókat, hogy az eredetileg nem a nyilvánosságnak szánt anyag “csak érintőlegesen érdekes, nagyon, nagyon hosszú”.
    
A zenei anyag csak 18 napon át lesz letölthető.
    
“A gazdasági és klímavészhelyzet bátorságot, őszinteséget és nagyvonalúságot követel, jobban, mint bármikor korábban” – közölte az Extinction Rebellion, amely köszönetet mondott a Radioheadnek a támogatásért.

szponzorált tartalom
MVM EDISON 2020 – Verseny az innovatív megoldásokért
Megkétszerezik a külhoni lelkészek jövedelemkiegészítését
A támogatást felekezettől függetlenül minden olyan területen megkapják, ahol magyar ajkú hívek között szolgálnak lelkészek.
Hazánk megmaradásáért túráztak
A magyarság borzasztóan nehéz 100 éve előtt adóztak.
Kiss-Rigó László: a nemzeti összetartozás nem ismer határokat
Balog Zoltán református lelkész pedig azt hangsúlyozta beszédében, hogy az 1920. június 4-én történtek emléke bűnbánatra, szolidaritásra és hálára tanít.
Magyarország minden szempontból felkészült a rendezésre
A biztonsági szolgálat, valamint a rendőrség feladata lesz, hogy a nézőket távol tartsák, és egy komplett laborháttér lesz jelen a verseny helyszínén.
Nyolc migráns próbált bejutni az országba megyénknél
hét migráns Ásotthalom közelében, egy pedig Röszkénél szeretett volna belépni az országba.
A Kiss Kata Zenekar határtalan éneklésre hívta a világ magyarságát (videó)
A dal üzenete szinte minden generációt megérintett.