Bulvár, celeb

2012.05.30. 10:29

Az Iron Maidené az elmúlt 60 év legjobb brit lemeze?

A szigetország hanglemez-forgalmazási nagyágyúja, a HMV 55 ezer szavazat összeszámlálása után a Vasszűz: The Number of the Beast című albumát hozta ki győztesnek.

Munkatársunktól

A sikert a banda frontembere Bruce Dickinson is nagy örömmel fogadta, de mértékletesen kezelte és köszönetet mondott a hihetetlenül lojális rajongótáboruknak, amely hatalmas mennyiségű szavazatot küldött az érdekükben. A The Number of the Beast album azért nem érdemtelenül végzett az élen, hiszen a nagyvilágban több mint 14 millió korongot adtak el belőle.

A top 10-ben négy Beatles-lemezt és a Queen: A Night at the Opera albumát is maguk mögé utasítottak, nem beszélve arról, hogy a Pink Floyd csodálatos The Dark Side of the Moon-ja is csak ötödik lett, pedig Dave Cameron angol miniszterelnök is erre szavazott. Az új évezred sztárjai közül mindössze Adele tudta beküzdeni magát az élmezőnybe, az ő albuma a 9. lett.


1. Iron Maiden: The Number of the Beast (9.2%)
2. Depeche Mode: Violator (6.3%)
3. The Beatles: Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band (5.7%)
4. The Beatles: Abbey Road (5.6%)
5. Pink Floyd: The Dark Side of the Moon (5.2%)
6. The Beatles: Revolver (4.0%)
7. Queen: A Night at the Opera (3.9%)
8. Oasis: (What’s the Story) Morning Glory? (3.9%)
9. Adele: 21 (3.1%)
10. The Beatles: White Album (2.6%)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!