Bulvár, celeb

2015.12.09. 19:42

Szikora Róbert szólóalbummal tér vissza

A népszerű énekes új lemezén a csikidam helyett a hatvanas évek beatzenei világát idézi fel.

Szikora Róbert a napokban egy nagy meglepetéssel készül: megjelenik új szólóalbuma, vadonatúj dalokkal. Az "Égből szökött angyalkám" a megszokott csikidam stílustól eltérően a hatvanas évek beatzenei világát idézi, és végre felcsendülnek az énekes féltve őrizgetett szerelmes dalai is. A Sláger Híradó csütörtöki adásában a művész az album elkészítéséről mesél.

Szikora Róbert dalaival megalkotta az összetéveszthetetlen és egyedi csikidam stílust, amely védjegyévé vált az évek során. Azonban most a művész meglepő újdonsággal jelentkezik – a napokban lát napvilágot legújabb szólóalbuma, az "Égből szökött angyalkám".

- A lemez különlegessége, hogy az elmúlt nyolc évben féltve őrizgetett, számomra legfontosabb dalok lesznek rajta – ezek a legszerelmesebb számaim, amelyek nagyon közel állnak a szívemhez – árulta el Szikora Róbert, aki új lemezén a csikidam helyett a hatvanas évek beatzenei világát idézi fel.

- A saját ízlésemet tükrözi az új lemez, de a Szikora-stílus megmaradt (ha van ilyen), illetve a mai kor igényeit is figyelembe vettem. Sokszor csendül fel gitár a dalokban – folytatta az énekes, aki saját bevallása szerint még soha nem dolgozott ilyen sokat egy lemezén sem – a munkálatokkal négy hónap alatt készültek el, Dandó Zoltán hangszerelő közreműködésével.

- Vannak az albumon nosztalgikus témájú dalok, amelyek szövegében a hatvanas évek márkái, tárgyai, sportolói és politikusai is szerepelnek. A szerelem témája is hangsúlyosan jelen van, például az album címadó dalában is, amely egy valódi angyal és ember szerelméről szól – mesélte Szikora Róbert a Sláger TV-ben, akinek az új számain erőteljes Beatles hatás is érződik. - Amikor megálmodok egy dalt, mindig gondolok arra, hogy vajon mit szólna John Lennon hozzá. Olyan gitár hangzásokat is kipróbáltam az új lemezen, amit Magyarországon még talán senki – tette hozzá a művész, aki új albumáról a december 28-i érdi koncerten el is játszik majd pár számot.

Szikora Róbert a Sláger Híradóban december 10-én, csütörtökön, 17 órától, a Sláger TV műsorán!

Címkék#Celeb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!