TudósBlog

2009.04.01. 23:30

+57% első helyen jelentkező!

Az első adatok alapján a TTIK szakjait elsőként megjelölő felvételizők száma tavalyhoz képest több, mint 57%-al nőtt.

Ma váltak ismertté az első számok az idén felvételizők megoszlásáról. Ez alapján a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara egy képzését 2111 felvételiző adta meg (április másodikai adat). Az egy évvel korábbi szám 1341 volt. Az ez alapján adódó, több mint 57%-os növekedés lényegesen több, mint amit az országos adatok alapján várni lehetett volna. Ez utóbbi közel 28 százalékos növekedést valószínűsített - föltéve, hogy a teljes felsőoktatásra érvényes arány mutatkozik nálunk is. A javulás annál is értékesebb, mert a kormányzati szándék, a nálunk végző diplomások jó elhelyezkedési kilátásai és kiemelkedő kereseti lehetőségei (lásd a TudósBlog korábbi bejegyzéseit) ellenére a szülők és diákok érdeklődése eddig ezeknek a bíztató körülményeknek nem felelt meg.

A kari mesterképzések is megfelelő érdeklődést váltottak ki, és a természetes fölfutás érvényesülése mellett hosszabb távon megtisztelő véleményt tükröznek a karunkra vonatkozóan. Az egyes szakjainkra jelentkezők számának részletes elemzése még hátra van, de több korábbi tendencia folytatódni látszik. Így például az informatikus mester szinten továbbra is erősebb a levelező képzés - ami talán az alapképzésben végzettek rendkívül jó jövedelmeivel magyarázható.

A megnövekedett érdeklődést a kar oktatási kapacitása kezelni tudja. Elfogadható fölvételi pontszámok esetén a jelentkezők fölvételét a kapacitáskorlátunk megengedi.

CsendEstiBor...

Beindulás

Beindulás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!