TudósBlog

2009.06.30. 12:50

Pro Scientia & Mestertanár

Az áprilisi sikeres OTDK szereplés eredményeként a Szegedi Tudományegyetem 6 hallgatója vehet át Pro Scientia Aranyérmet, 9 oktatója pedig Mestertanár Aranyérem kitüntetést.

Az idei Országos Tudományos Diákköri Tanácsi döntés értelmében a TTIK-ról Pataj Zoltán a Kémiai és Vegyipari szekcióban kapott Pro Scientia Aranyérmet. A Mestertanár Aranyérmekből karunk oktatói közül dr. Kovács Kornél (biológia szekció), dr. Krisztin Tibor (fizika, földtudományok és matematika), dr. Dékány Imre (kémiai és vegyipari) és dr. Papp Katalin (tantárgypedagógiai és oktatástechnológiai szekció) részesült (volt még egy informatikai is). A díjak átadására 2009. november 10-én 10 órakor kerül sor a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

Talán érdemes hozzátenni, hogy az utóbbi kategóriában az SZTE 9 érme messze kiemelkedik az országos mezőnyből (második a Debreceni Egyetem 6, és harmadik az ELTE 5 kitüntetettel). Pro Scientia díjból 6 jutott Szegedre az országosan kiosztott 45-ből (ez a "bronzérmes" helyre elég a hazai egyetemek versenyében).

CsendEstiBor...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!