TudósBlog

2010.10.16. 12:45

Első rangsor

Megjelent a Heti Válasz felsőoktatási rangsora.

Ez az első az ilyen értékelések között ebben a tanévben. Az egyetemünket a közgazdász, orvosi, jogi, informatikai és kommunikációs képzések értékelése érinti. Az informatikai képzésünk őrzi tavaly megszerzett második helyét az ELTE előtt.

Ami érdekes, az az, hogy bár a legtöbb mutatóban maradt, vagy kicsit javult az országos rangsorbeli helyünk, a munkaerő-közvetítők megítélésében 6 helyett ugrottunk előre, a 9-edikről a harmadikra. Az utóbbi összhangban van a munkáltatók megítélésével. Az viszont meglepő, hogy miként változhatott a képzésünk megítélése ekkora mértékben, hiszen ha volt is változás a munkában, oktatásban, kutatásban, de ekkora eltérést persze ez nem indokolhat. Most a 3. és a 9. helyezett közti eltérés ezen a rovaton több, mint 18%-nyi, ami az 1-5 skálán való mérést tekintve tekintélyesnek mondható.

Az utóbbi évek számos sikere hathatott erre a megítélésre: a Kutatóegyetemi cím, a Felsőoktatási Minőségi Díj tavalyi elnyerése, a rendkívül eredményes informatikai OTDK szereplésünk. Az utóbbi években nagyot nőtt az Informatikai Tanszékcsoport ipari kapcsolatainak volumene is. Büszkék vagyunk arra is, hogy az utóbbi időszakban 2-3 évente produkálunk egy új nagydoktort a 44 fős oktatói gárdából. Titkon persze abban bízom, hogy a leginkább a lényeg hatott: a szegedi informatikus diplomával munkába állókkal való elégedettség.

Csend, esti bor...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!