TudósBlog

2012.01.06. 16:32

Miért érdemes matematikát tanulni a Szegedi Egyetemen?

Egy nemrég készített felmérés szerint szegedi matematika diplomával jól lehet keresni; érdekes, változatos és fontos munkakörökben lehet dolgozni akár itthon, akár külföldön.

Az SZTE Bolyai Intézete készített egy összeállítást a matematika (matematikusi, alkalmazott matematikusi és matematika tanári) diplomával elérhető munkalehetőségekről, ezzel is segítve a középiskolások pályaválasztását. A tájékoztató egy kérdőíves felmérésen alapul, amire 375 olyan személy válaszolt jelenlegi munkájával kapcsolatos kérdésekre, akik mind Szegeden végeztek valamilyen matematika szakon. A felmérésből többek között kiderül, hogy akik matematika diplomával banki, pénzügyi vagy informatikai területeken helyezkedtek el, azok jelentős részének havi 500 000 Ft fölött van a fizetése, annak ellenére, hogy a válaszadók többsége meglehetősen fiatal, az elmúlt tíz évben végzett. Megtudhatjuk a felmérésből, hogy aki a tudományos kutatást választja matematikusként, az nem csak a matematikában, hanem akár a biológia egyes területein is komoly sikerekre számíthat, vagy éppen a rákkutatásban hasznosíthatja tudását. A Szegeden végzett matematika tanárok is pozitív visszajelzéseket adtak, nagyon sokan lettek közülük gimnáziumi igazgatók.

A felmérést és az összeállítást Dr. Vas Gabriella készítette, és az alábbi linken olvasható:

 

 

-rg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!