TudósBlog

2014.04.04. 22:12

Anekdoták

Karunk megint nagy levegőt vett, és több éves előkészítés után kieresztett egy méltó színvonalú anekdotás kötetet.

Maga a könyvecske már március elején megjelent, és kari rendezvényeken a kar számára extra szolgálatot tevők már kaphattak belőle 1-1 példányt. Mostanára végre összeállt a kép a szerzői jogokat illetően, és megkezdődött a sztorik csöpögtetése a kari vendégoldalon a hírek rovatban. 

De közvetlenül is letölthető a mutatványszám 1 közvetlen címről. Heti cseréléssel újabbnál újabb darabok érhetők el a megfelelő kari honlapról. Az érdeklődők a TTK Öregdiák Alapítvány támogatása révén juthatnak a kötethez.

A kötet kedves dicsérete, hogy az egyik társkar vezetőségi tagja oda nyilatkozott, olyan jó ötlet, hogy ők is megcsinálják :-)

Csend, esti bor...

 

P.s. Egy legendás darab a sok közül:

 

Pífél

1950 körül Szegeden még nem volt villanyrendőr. A város akkori legforgalmasabb pontján, a Kálvin téren, rendőr irányitotta a gyér közlekedést, a következő eset időpontjában történetesen egy talpraesett rendőrnő. Rédei hazafelé tartott az egyetemről, s a tér sarkáról átlósan, szokása szerint öregesen bandukolva igyekezett megközelíteni a tér másik felén levő lakását. A rend őre rásípolt, odanyargalt, és jószándékúan magyarázni kezdte a kissé meglepett „öregúrnak” a helyes közlekedés szabályát:


– Az úttesten csak derékszögben szabad átmenni! Tetszik tudni, mi az a derékszög?

Rédei válaszától viszont ő lepődött meg:

– Hogyne, kérem! Pí per kettő!

 

(Csákány Béla)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!