TudósBlog

2015.06.20. 18:42

Nyári iskola

Kicsit elkéstem az értesítéssel, épp folyik egy érdekes nyári iskola Szegeden online optimalizálás témában.

A rendezvény az Európai Operációkutatási Társaságok Szövetsége (EURO) támogatásával jött össze, és elég nagy elismerésnek számít. Konkrétan első ízben van ilyen hazánkban, és a szakterület figyelmét nyilván Szegedre irányítja.

 

A tartalmát illetően ez egy olyan kb. konferencia, ahol a fiatal résztvevők egyrészt elő is adhatnak, másrészt tapasztalt kollégák előadását hallgathatják, illetve a kutatási eredményüket egy folyóirat különszámában meg is jelentethetik. A dolgot az említett európai szervezet finanszírozza (a Magyar Operációkutatási Társaság kisebb támogatásával). A jelentkezők közül kiválogatták a leginkább alkalmasakat, akik számára a részvétel ingyenes. A szaktekintélyeket meghívják és a költségeiket persze fizetik.

A fiatal kutatóknak egy ilyen nyári iskola komoly szintű biztatásnak számít, és az ügyesebbje jól is hasznosítja a karrierépítésben. A program szerint holnap épp pancsolni fognak majd.

Csend, esti bor...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!