Jótékonysági akció

2021.12.13. 18:12

Adományt hoztak a Návay diákjai

Két héten át gyűjtötték az adományokat a makói Návay-technikum diákjai a rászoruló családoknak.

Szabó Imre

Forrás: Szabó Imre

Ami összejött, azt szépen becsomagolva hétfőn délután vitték el az Egyesített Népjóléti Intézmény központjába, hogy később az ott dolgozó szakemberek eljuttassák karácsony előtt a leginkább hátrányos helyzetűeknek.

– Nagyon fontosnak tartottam, hogy csatlakozzak az adománygyűjtéshez, mert szeretek másoknak örömet okozni – mondta Kardos Rebeka, a Návay-technikum 11. évfolyamos diákja. Ő volt az egyik, aki az intézmény már hagyományos, karácsony előtti jótékonysági akcióján összegyűlt ajándékokat elhozta az Egyesített Népjóléti Intézmény központjába. Ő egyébként plüssállatokkal gyarapította a csomagokat, mert van egy 4 esztendős húga, akinél sok ilyesmi maradt meg használható állapotban.

Az adományokból összeállított, szépen becsomagolt ajándékokat a diákok Rácz Bálint tanár úr közreműködésével adták át. A diákönkormányzat segítő pedagógusa elmondta, az év végi jótékonykodásnak éppen egy évtizedes hagyománya van az iskolában; akkor, első ízben használt ruhákat gyűjtöttek a szegénység elleni világnap jegyében, de volt, amikor tartós élelmiszereket vagy játékokat, illetve könyveket, édességeket adtak össze a tanulók. Most a járványveszély miatt nem volt egyszerű az akciót megszervezni, ennek ellenére két hét alatt tekintélyes mennyiségű édesség, játék gyűlt össze.

– A legfontosabb célunk ezzel a nevelés, az önkéntesség népszerűsítése – tette hozzá.

Forrás: Szabó Imre

Az iskolának régóta jó kapcsolata van a makói Egyesített Népjóléti Intézménnyel, általában oda viszik el, amit sikerült összeadni. 

Sere-Gabura Angelika, a család- és gyermekjóléti központ vezetője azt mondta, ilyenkor nagyon sok felajánlást kapnak. Ezeket mindig szívesen fogadják, és a központban dolgozó esetmenedzserek közreműködésével juttatják el a rászoruló, gondozásba vett családokhoz – olyan helyekre, ahol egyébként problémát jelentene a karácsonyi ajándékozás.

– A most kapott csomagokkal elsősorban a járás falvaiban élő hátrányos helyzetű családokat fogjuk meglepni – árulta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!