Deszk

2021.12.12. 19:57

Betlehemezés és szívmelengető gondolatok – fellobbant az öröm lángja – Fotók

A havas eső és a szél sem szegte kedvét a deszkieknek, közösen gyújtották meg öröm gyertyáját vasárnap. A néptáncosok betlehemes műsorral, Nagy Róbert plébános gondolatébresztő beszéddel, míg a település vezetése finom falatokkal és italokkal készült.

Kiss Anna

Fotó: Karnok Csaba

 

– Szerencsés jó estét a ház gazdájának, felszólítanám kendteket, ha idehallgatnának. Pásztor társaim odakinn fázódnak, beszólítanám őket, mert igen-igen fázódnak – hangzott el tegnap este Deszken, a faluház előtti téren, ahol a Tiszavirág Néptáncegyesület mutatott be betlehemes műsort. Hangosan hirdették a táncosok, hogy megszületett a kis Jézus.

A zord idő sem tántorította el a település lakóit attól, hogy együtt készüljenek a karácsonyra és közösen gyújtsák meg a harmadik gyertyát. 

Bár csak néhány másodpercre is, de sikerült fellobbantania az öröm lángját Tóth Gábornak, a Tiszavirág Néptáncegyesület vezetőjének és Nagy Róbert plébánosnak.

A lelkipásztor advent harmadik vasárnapján arra hívta fel a figyelmet, hogy szűk két hét maradt az ünnepig, éppen ezért helyet kell készíteni a szívünkben, a lelkünkben és az otthonainkban a megszületendő Jézusnak. Hangsúlyozta, akkor tudunk a legjobban készülni, ha meg tudjuk magunkban fogalmazni, hogy mit ünneplünk, mert bár tudjuk, hogy Krisztus megszületését jelenti a karácsony, de ne rutinból ünnepeljünk, hanem tegyünk azért, hogy meglepjen önmagával az ünnep. 

Hozzátette, az emberi szív akkor tud igazán ünnepelni, ha annak lényegét közel engedjük hozzá. 

Kiemelte, akkor lesz teljes az ünnep, ha meghagyjuk annak, ami, vagyis Megváltó születésnapjának. 

Ha az ember a lelke mélyére néz, akkor tudja, hogy lennie kell valaminek, amely felemel, ami megtart minket, kell hogy legyen valaki, aki több mint mi vagyunk, aki azt mondja szeretlek. Jézus születésében pontosan ez történik – mutatott rá. Nagy Róbert szerint szívünk melegével, lelkünk felkészültségével tudjuk igazán fogadni a kis Jézust karácsonykor.

A lelki töltekezés után a megvendégelésé volt a főszerep. Forralt borral, meleg teával, zsíros kenyérrel, fánkkal és szaloncukorral kínálták a kilátogató deszkieket.

 

 

Fotók:

Forrás: Karnok Csaba
Forrás: Karnok Csaba
Forrás: Karnok Csaba
Forrás: Karnok Csaba
Forrás: Karnok Csaba
Forrás: Karnok Csaba
Forrás: Karnok Csaba

Forrás: Karnok Csaba

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!