Elesnek a bevételtől a boltosok

2021.12.08. 08:17

Feltúrt Szent Antal utcát hozott a mikulás, a kereskedők hiába várják a vásárlókat

Mikulássapkában dolgoznak a munkások Vásárhelyen, a Szent Antal utcában, az utca felújítását megelőző ivóvíz-gerincvezeték-cserén. Nagyjából ez a pár mikulássapka jelenti ott a karácsonyváró hangulatot. Mindenki, akivel beszéltünk mérges, elkeseredett és kétségbeesett volt. A kereskedők nehéz helyzetbe kerültek.

Kovács Erika

Nem találkoztunk senkivel, aki örülne, hogy szétverik az egyébként szinte tökéletes útburkolatú és járdájú utcát.

 

Mint megírtuk, Márki-Zay Péter polgármester feleségének sógora fantáziáját mozgatta a Szent Antal utca felújítása, aztán a sógor meg is nyerte az önkormányzat által kiírt tervpályázatot a legolcsóbb ajánlatával. A kivitelezést pedig egy szegedi cég, a Stravaco Építőipari Kft. végezheti el, nettó 89,5 millió forintért. Az önkormányzat hitelből fizet, aminek részleteit 10 évig nyögheti majd a város. Most az ivóvízvezeték kiváltása történik. A Szent Antal utcán élők percekig körözhetnek az autóikkal, míg valahol a környékben le tudják állítani a járművüket. A kereskedők pedig malmoznak, mert a munkálatok miatt a vevők máshol költik el a pénzüket.

 

Kedden 11 óra körül jártunk a Szent Antal utcában. Az egyik üzleten „rögtön jövök” tábla, a másikon „Ebédszünet, nyitás 13 órakor”, egy további bolt ki sem nyitott. A soron következő üzletben pedig senki nincs.

– Már itt is vagyok, csak ma még ön az első, aki betette a lábát az üzletbe, kimentem kicsit beszélgetni

– jött a tulajdonos.

– Tragédia, ami itt van. Észszerűtlen időpontban végzik a munkát. Szabó János alpolgármester sem tudta elmondani azon a „népgyűlésen”, amikor minket, boltosokat behívtak az önkormányzathoz, hogy mi az oka, hogy a beruházást most kezdték.

A Szent Antal utcában még gyalog is szinte lehetetlen közlekedni. Fotó: Kovács Erika

– Tisztességtelennek tartjuk azt is, hogy a múlt héten hétfőn idejöttek a munkások és lezárták az utcát, az erről szóló papírt meg fél 12-kor hozta a küldönc, amiben még jövő időben írtak a munkákról. Szegény kézbesítőt toltam le, hogy nem sül le a bőr a képükről, pedig ő tehetett erről a legkevésbé – mondta az üzlettulajdonos. Elmondta azt is, hogy a karácsony előtti az év leghúzósabb időszaka, arra a bevételre viszont idén keresztet vethet.

– Látja, mennyi vevőm van, egy sem. Az emberek azt szeretik, hogy az üzlet közvetlen közelében parkolhatnak, mert mindenki siet. Ma még csak egy vevőm volt, és ez így megy minden nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!