Idén engedélyezett a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítása

A járványhelyzet miatt az emberek ki vannak éhezve a kultúrára – derül ki a szegedi múzeum látogatottsági adataiból. Jó hír a szilveszterkor bulizni vágyóknak, hogy a tavalyi tiltás után idén is lehet pirotechnikai eszközöket használni az utcán.

Fotó: Huszár Márk / MW

Szeretik a látogatók a megújult Móra Ferenc Múzeumot. Hegedűs Anita sajtóreferens a Rádió 88-nak elmondta, mostanra a természettudományi kiállítás és a kilátó is hozzánőtt a szegediek szívéhez. Kiemelte, a járványhelyzet miatt az emberek ki vannak éhezve a kultúrára, ez pedig a látogatószámban is érzékelhető.

Idén engedélyezett a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítása és felhasználása. Tavaly a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatásáért és a csoportosulások elkerüléséért megtiltotta a kormány a pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását. 

Idén nem lesz ilyen korlátozás, így a rendőrség részletesen ismertette a tűzijátékok felhasználásának szabályait. Kiemelték: továbbra is tilos petárdát vásárolni, birtokolni és felhasználni. Aki ezt a rendelkezést megszegi, az ellen szabálysértési eljárás indul és akár 150 ezer forint bírságot is kaphat. Felhívták a figyelmet, hogy pirotechnikai termék csak működési engedéllyel rendelkező, nyílt árusítású üzletből vagy forgalmazó raktárkészletéből vásárolható.

A Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ pedig azt írta honlapján, hogy a koronavírus tünetei közül továbbra is a láz és a száraz köhögés a leggyakoribb, amit a fáradékonyság, a torokfájás és a nehéz légzés követ. De lehet még fejfájás, izom vagy ízületi fájdalom, hidegrázás, ritkán hányás, hasmenés is. Leírták azt a tünetet is, hogy a betegséget szag és íz érzés eltűnése előzte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!