Összeszedtük a legborzalmasabb bűnügyeket, amelyek az idén történtek

2021.12.29. 11:30

Két kettős gyilkosság is volt az idén Szegeden

Brutális kettős gyilkossággal indult az év Csongrád-Csanád megyében. Egy férfi végzett két hajléktalannal az egyik erdőben. Ezen kívül volt egy másik kettős gyilkosság is Szegeden, ami az egész országot megdöbbentette. Egy bordányi férfit pedig halált okozó testi sértéssel gyanúsítanak.

Suki Zoltán

Fotó: Kuklis István/Archív fotó

Két kettős gyilkosság is történt az idén Csongrád-Csanád megyében, mindkettő Szegeden. Rögtön az év elején, január 6-án, a kijárási tilalom alatt vettek észre a rendőrök egy férfit, aki a belvárosban sétált. Igazoltatták, de feltűnt nekik, hogy zavartan viselkedik, ráadásul a ruhája is véres volt. A férfi nem sokat titkolózott, amikor rákérdeztek, hogy mit csinált, bevallotta, hogy nem sokkal korábban megölte két ismerősét. Azt is elmondta, hogy hol történt a gyilkosság. 

A rendőrök ezután odamentek, és az egyik szegedi kiserőben rá is találtak a két holttestre. 

A gyilkos egy bozótvágóval végzett a két hajléktalannal. A hajléktalanok szállásától nem messze egy másik épületben dolgozók a meggyilkolt férfiakról azt mondták akkor a Délmagyarországnak, hogy nem volt különösebb probléma velük. A gyilkosság előtt azonban több ismeretlen is megfordult a hajléktalanoknál, akiket korábban nem láttak a szomszédban dolgozók. 

A következő emberölés április 23-án történt, ugyancsak Szegeden. 

Egy nő holttestére találtak a rendőrök az egyik panzióban. A gyilkosságot a nő férje követte el. Utána közvetlenül kiment a szobából, és elmondta a recepciósnak, hogy mit tett, aki értesítette a rendőröket. A 49 éves férfit a helyszínen el is fogták. Információink szerint a pár rossz viszonyban volt egy ideje, és békülni mentek a panzióba. Az, hogy végül mi történt, majd a bíróságon fog kiderülni. 

Június 6-án pedig Bordányban történt tragédia. 

A rendőrök egy 48 éves helybeli férfi ellen nyomoznak halált okozó testi sértés miatt. 

Erről az estről egyelőre annyit tudni, hogy két szomszéd veszett össze valamin, és az egyik annyira megverte a másikat, hogy az később belehalt a sérüléseibe. 

A legnagyobb megdöbbenést okozó gyilkosság pedig szintén Szegeden történt június 19-én. 

Az egyik belvárosi lakásban egy fiatal nő és egy férfi holttestére bukkantak, akikkel olyan brutálisan végzett a gyilkosuk, hogy a rendőrök még másnap délután is helyszíneltek a társasházban. 

Két holttestet találtak egy szegedi társasházban. 

Forrás: Kuklis István/Archív fotó

 

Kiderült, hogy a 28 éves gyilkos, aki az egyik szegedi bevásárlóközpont patikájában volt gyógyszerész, reménytelenül szerelmes volt a meggyilkolt nőbe. Az emberölést már egy ideje tervezhette, mert engedélyt szerzett arra, hogy vadászfegyvert tartson, és a közelmúltban vásárolt is egyet. Miután szabályosan kivégezte a fiatalokat, elmenekült a helyszínről. A rendőrség azonnal elfogatóparancsot adott ki ellene, és hajtóvadászatba kezdtek. Ez végül eredményes lett, mert a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának helikoptere kiszúrta a férfi kocsiját a Békés megyei Szanazugnál. Óvatosan közelítették meg, de felesleges volt az elővigyázatosság, a férfi végzett magával, mielőtt elkapták volna. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!