Más foglalkozást is kitanulnak a tehetséges szentesi diákok

2021.12.18. 16:20

Országos szakmai versenyt nyertek a fodrászok

A hat kategóriából kettőt a Zsoldos technikum két diáklánya nyert meg a Gáspár Pomádé Országos Fodrászversenyen. A győztes fodrászok mindketten ebben a tanévben végeznek a szépészeti tagozaton, de úgy döntöttek, hogy nem elégszenek meg egy szakmával, hanem újakat is kitanulnak.

Majzik Attila

Ürmös Tímea és Héjja Melinda a HSzC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum tanulói. Fotó: Majzik Attila

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikuma adott otthont a Gáspár Pomádé Országos Fodrászversenynek. A 2019 óta zajló szakmai versenyt idén a járványhelyzet miatt rendhagyó körülmények között, online kellett megrendezni. 

 

– Videóra vettük az egész műveletet, de körbe is kellett fotózni az elkészült munkákat, és kértek egy előtte/utána fotópárt is. Más volt így versenyezni, mint élőben, kicsit zavart, hogy közben videóztak – mesélték a lányok. Ürmös Tímea az „Extrém konty a ma­­gyarság jegyében” kategóriában végzett az első helyen, Héjja Melinda pedig a fonás ka­­tegóriában lett első. 

 

Tímea és Melinda is a legjobb lett kategóriájában. Fotó: Majzik Attila

 

A videók előbírálata után rangos zsűri döntötte el a végső sorrendet: Hajas László elnök, Dancsó Erika, Leidli Loretta, Váradi Kati, Szécsényi István, Dalotti Gergő és Kovács R. Ádám mondott véleményt a versenyzők munkáiról. 

 

– Szerintem azt díjazta a zsűri, hogy az általam készített frizura modernebb volt, nem hagyományos. Persze az is szempont, hogy az adott haj mennyire áll jól a modellnek, fontos, hogy tudja viselni – tette hozzá Ürmös Tímea. 

A fodrásztanulók ebben a tanévben végeznek a HSzC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikumban, Melinda Hódmezővásárhelyen, Meszlényi Tamásnénál, 

Tímea pedig Szentesen, Dancsó Erikánál végzi a szakmai gyakorlatát. Mindketten szeretik a fodrászatot, de más terveik is vannak: újabb szakmai végzettséget szeretnének megszerezni. 

 

– Én a cukrászszakmát sze­retném kitanulni, mert ott is lehet alkotni, kreatívnak len­ni – fogalmazott Melinda. – En­­gem pedig az ügyintézés, a pénzügy világa vonz. Úgy gondolom, jobb, ha több lábon áll az ember – tette hozzá Tímea. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!