Szegedi hírek

2022.01.12. 09:21

Baleset miatt pótlóbuszok járnak az Anna-kút és a vasútállomás között

Összeütközött egy Hódmezővásárhelyről érkező tramtrain és egy személygépkocsi kedden reggel Szegeden, a Boldogasszony sugárúton - közölte a Mávinform a közösségi oldalán.

delmagyar.hu

Forrás: Karnok Csaba/illusztráció

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt Anna kút és Szeged vasútállomás között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A vasútvillamosok a délelőtti órákban megnövekedett menetidővel, rövidebb útvonalon közlekednek, járatkimaradásokra is számítani kell – írja az MTI. 

Balázs Csaba, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére közölte, a balesetben személyi sérülés nem történt.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hivatásos tűzoltók a kormánylégzsákot leszorítva nyújtottak segítséget az autó vezetőjének a kiszállásban, valamint áramtalanítottak a járművet. A villamosvasút utasai elhagyták a szerelvényt.

A Szegedi Közlekedési Társaság közleményében írta, az Anna-kút - Európa liget/Plaza között villamosok közlekednek, a vasútvillamos (tramtrain) járatai is az Anna-kútig közlekednek. Anna-kút - Szeged vasútállomás között pótlóbuszok járnak.

A pótlóbusz a következő megállóhelyeken nem a villamos megállóhelyeken áll meg:

- Szeged vasútállomás: a villamos megállóhelyek melletti, a felszállító megállóhely a Galamb utcai kereszteződés előtti buszmegállóhely.

- Széchenyi téren Szeged vasútállomás felé: a Kelemen utcán létesített ideiglenes megállóhelyen,

- Széchenyi téren a Rókus vasútállomás felé: az autóbusz megállóban állnak meg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!